FOTO incredibil. Ce poţi face în timp ce eşti operat pe creier? O italiancă a gătit măsline pane, iar un alt pacient a cântat la vioară

  • O italiancă în vârstă de 60 de ani a gătit măsline pane în timpul unei proceduri chirurgicale pe creier
  • Medicul chirurg a spus că procedura „a decurs foarte bine”
2366 afișări
Imaginea articolului FOTO incredibil. Ce poţi face în timp ce eşti operat pe creier? O italiancă a gătit măsline pane, iar un alt pacient a cântat la vioară

Sursa foto: cbsnews.com

O italiancă în vârstă de 60 de ani a gătit măsline pane în timpul unei proceduri chirurgicale pe creier, scrie BBC. Femeia a gătit aproximativ 90 de măsline, în interval de o oră, iar medicul chirurg a spus că procedura „a decurs foarte bine”.
 
Conform sursei citate, intervenţia chirugicală a durat circa două ore şi jumătate.
 
Neurochirurgul Roberto Trignani de la spitalul din Riuniti din Ancona a declarat că procedura „a decurs foarte bine”.
 
Intervenţiile chirurgicale pe creier, în timp ce pacientul este conştient, sunt folosite pentru a trata unele afecţiuni neurologice, precum tumorile care afectează zonele creierului responsabile de vedere, mişcare sau vorbire. Pentru a ajuta chirurgul să încerce să lezeze cât mai puţin ţesutul sănătos, pacientului i se pot pune întrebări sau aceasta poate fi implicat într-o activitate în timpul operaţiei.
 
Femeia a fost operată pe lobul temporal stâng, care controlează vorbirea, memoria şi mişcarea părţii drepte a corpului. De aceea, neurochirurgul Roberto Trignani a declarat agenţiei de ştiri Ansa, că metoda „ne permite să monitorizăm pacientul în timp ce lucrăm asupra funcţiilor creierului său”.
 
Dr. Trignani, care a făcut parte dintr-o echipă de 11 cadre medicale, a făcut până acum circa 60 de operaţii chirurgicale pe creier cu pacientul treaz. Un alt pacient din Ancona a fost rugat să urmărească desene animate.

Nu este prima experienţă de acest gen. Cei de la CNN au publicat un videoclip in care se poate observa cum un pacient care este operat pe creier cântă la vioară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici