O nouă curiozitate istorică ar putea primi curând un răspuns: Cum mirosea Napoleon Bonaparte?

  • Cercetători din 6 ţări s-au implicat în proiectul Odeuropa
  • Proiectul vrea să arate importanţa mirosului din trecutul omenirii
  • Odeuropa a primit fonduri europene de 2.8 milioane de euro
1771 afișări
Imaginea articolului O nouă curiozitate istorică ar putea primi curând un răspuns: Cum mirosea Napoleon Bonaparte?

Cercetătorii s-au plictisit să sape după istorie şi vor să afle ... cum a mirosit Napoleon.

Multe cărţi şi picturi au ilustrat Bătălia de la Waterloo. Însă cercetătorii vor acum să afle cum miroseau Napoleon Bonaparte şi armata sa în timp ce se retrăgeau. Specialişti din 6 ţări europene se implică în proiectul care a primit fonduri europene de 2.8 milioane de euro. 
 
„Ştim că Napoleon avea parfumul preferat în acea zi numit aqua mirabilis. A fost folosit în aproape fiecare război de atunci de mulţi soldaţi" spune istoricul olandez Caro Verbeek, unul dintre cercetători.
 
Proiectul va dura 3 ani. Dorinţa cercetătorilor este ca, în viitor, muzeele să ofere şi o experienţă senzorială celor care le vizitează.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici