O pictură care ilustrează penisurile celor patru membri ai trupei Beatles a fost distrusă - FOTO

O pictură dintr-o galerie din Liverpool, care ilustrează penisurile celor patru membri ai trupei Beatles - John, Paul, George şi Ringo -, a fost vandalizată.

505 afișări
Imaginea articolului O pictură care ilustrează penisurile celor patru membri ai trupei Beatles a fost distrusă - FOTO

Trupa Beatles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intitulată "The Beatles in America", pictura a fost realizată de Jonathan Gent, care a donat-o pentru expoziţia "Liverpool Love". Obiectele expuse la "Liverpool Love" vor fi vândute la licitaţie, iar încasările vor reveni organizaţiei Claire House pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi, potrivit nme.com.

"Este cel mai intim mod în care te poţi apropia de The Beatles. Asta mi-am dorit - pentru că ei sunt un fenomen global -, acest lucru intangibil mă interesează în relaţia cu ei. Aşa că ideea de a le picta penisurile pe pânză a fost legată de ideea de apropiere, de ideea de a te apropia astfel de un idol", a spus artistul Jonathan Gent despre pictura sa.

Penisurile, pictate în ulei şi atribuite fiecărui membru al trupei Beatles, au fost însă deformate de către vizitatori ai expoziţiei, care nu au fost identificaţi. Opera a fost scoasă din expoziţie şi specialiştii încearcă să evalueze paguba.

Vandalizarea picturii ar putea pune în pericol organizarea licitaţiei pe care galeria intenţiona să o organizeze pe 17 octombrie. Deocamdată nu se ştie dacă licitaţia va mai avea loc la data programată.

"Daunele sunt cu atât mai mari cu cât fondurile strânse în urma licitaţiei sunt destinate unei organizaţii care se ocupă de binele copiilor. Decizia de a readuce opera în expoziţie depinde de modul în care va fi restaurată", a declarat un purtător de cuvânt al galeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici