O pisică în vârstă de 14 ani a fost angajată ca animal de terapie la Aeroportul din San Francisco

Duke Ellington Morris, cunoscut sub numele de "Duke", este cel mai nou membru al echipei "Wag Brigade" a Aeroportului Internaţional San Francisco.

1841 afișări
Imaginea articolului O pisică în vârstă de 14 ani a fost angajată ca animal de terapie la Aeroportul din San Francisco

Sursa foto: Twitter

Numirea pisicii alb-negru în vârstă de 14 ani a fost anunţată pe contul de Twitter al aeroportului, cu menţiunea: "Vă rugăm să îi uraţi bun venit celui mai nou membru al Wag Brigade, Duke Ellington Morris!".
 
Programul Wag Brigade a fost lansat pentru prima dată de aeroportul californian în 2013, cu scopul de a folosi animalele pentru a ajuta la calmarea călătorilor anxioşi.
 
Iniţial, programul a fost limitat la câini, dar în timp a fost extins pentru a include şi alte animale special antrenate, inclusiv pisici, iepuri şi chiar "primul porc de terapie din lume", LilLou.
 
Animalele sunt selectate în funcţie de temperamentul şi comportamentul lor şi trebuie să fie certificate de către SPCA din San Francisco şi să fi absolvit programul de terapie asistată de animale (ATT).
 
Înainte de a fi chemat să poarte vesta specială "Pet Me" pe aeroportul din San Francisco, Duke a fost iniţial salvat de SPCA dintr-o colonie de pisici sălbatice în 2010, pe când era încă un pisoi, relatează Independent
 
A fost adoptat de o fetiţă de cinci ani şi de mama ei, care l-au certificat ca animal de terapie.
 
Nu este prima dată când animalele au fost introduse în aeroporturi pentru a îmbunătăţi starea de spirit a pasagerilor.
 
În 2017, Aeroportul Cincinnati/Northern Ohio a introdus cai miniaturali de terapie în încercarea de a calma călătorii stresaţi.
 
Caii sunt supuşi unui antrenament special pentru a face faţă stresului şi solicitărilor de pe aeroport.
 
Wendi Orlando, angajat al aeroportului, a declarat pentru NPR la acea vreme: "Este doar pentru a uşura nivelul de anxietate, pentru a pune zâmbete pe feţe. Este clar că funcţionează".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici