O "plantă-minune" ar putea contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice

  • Iarba de mare este capabilă să stocheze dioxidul de carbon, iar Cornwall Wildlife Trust (CWT) consideră că refacerea ei ar putea contribui la combaterea schimbărilor climatice.
  • Mii de seminţe de iarbă marină vor fi plantate în largul Cornwall-ului pentru a testa cele mai bune condiţii de creştere a acesteia.
2105 afișări
Imaginea articolului O "plantă-minune" ar putea contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice

Sursa foto: Twitter

Proiectul Seeding Change Together se va desfăşura pe parcursul a trei ani în rezervaţia naturală Fal Ruan.
 
Studierea "plantei-minune" va ajuta la înţelegerea condiţiilor de care are nevoie pentru a se dezvolta, a declarat CWT.
 
Mii de seminţe vor fi plantate de voluntari, potrivit BBC.
 
CWT, cu finanţare din partea firmei de confecţii Seasalt, va studia şi testa apa pentru a "înţelege condiţiile de mediu care afectează straturile de iarbă de mare".
 
Proiectul ar putea identifica, de asemenea, locaţii suplimentare pentru refacerea ierbii marine în râul Fal.
 
Matt Slater, ofiţer de conservare marină al CWT, a declarat: „Mulţi oameni nu ştiu că avem iarbă de mare în apele noastre din Marea Britanie şi, din păcate, nu beneficiază de recunoaşterea pe care o merită. Dar aceste pajişti subacvatice sunt uneori numite plămânii mării datorită capacităţii lor incredibile de a stoca cantităţi masive de carbon".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici