O replică a reşedinţei lui Elvis Presley, Graceland, va fi construită în Danemarca

Lucrările pentru construirea unei replici a muzeului Graceland, celebra reşedinţă a cântăreţului Elvis Presley, au debutat marţi în Danemarca, urmând ca inaugurarea acestui muzeu să aibă loc în primăvara anului 2011, a anunţat directorul acestei instituţii, citat de AFP.

158 afișări
Imaginea articolului O replică a reşedinţei lui Elvis Presley, Graceland, va fi construită în Danemarca

O replică a reşedinţei lui Elvis Presley, Graceland, va fi construită în Danemarca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Situat la o distanţă de peste 8.000 de kilometri de fosta reşedinţă a "regelui rock 'n' roll-ului" din Memphis (SUA), prima piatră la fundaţia noului muzeu a fost pusă marţi, la Randers, în vestul Danemarcei, a anunţat Henrik Knudsen, directorul acestei instituţii, care, potrivit propriilor declaraţii, a devenit "fan al lui Elvis la vârsta de opt ani, după ce a ascultat piesa «Burning Love»".

"Această copie identică a muzeului Graceland va expune 6.000 de obiecte originale ale «Regelui», precum articole vestimentare, încălţăminte, chitare, scrisori, contracte şi alte obiecte insolite", a declarat Henrik Knudsen.

În urmă cu 15 ani, acest danez în vârstă de 46 de ani a inaugurat la Randers un muzeu consacrat starului american, considerat "singurul muzeu permanent dedicat memoriei «Regelui» din afara Statelor Unite ale Americii, care primeşte aproximativ 25.000 de vizitatori în fiecare an", a explicat iniţiatorul noului proiect.

Noua copie a muzeului Graceland va expune "câteva mii de obiecte ale lui Elvis, care pot fi admirate în muzeul actual din oraş, alături de numeroase alte articole care sunt depozitate la subsol, din cauza lipsei de spaţiu", pe care acest admirator al cântăreţului american le-a achiziţionat de-a lungul anilor.

Noul complex va include un muzeu, un magazin, o sală de cinema şi un restaurant şi va deveni noua atracţie turistică a oraşului. Lucrările vor fi finalizate înainte de primăvara lui 2011, au un cost estimat la 26 de milioane de coroane daneze (3,5 milioane de euro) şi sunt finanţate de trei investitori privaţi şi de o bancă locală.

Organizator de călătorii pe teme muzicale la Memphis, Henrik Knudsen, care a pregătit acest proiect de peste un deceniu, este convins de succesul iniţiativei sale.

"Un operator turistic britanic cu care am discutat despre proiect este pregătit să aducă aproximativ 10.000 de turişti pe an la acest nou loc de pelerinaj în memoria lui Elvis", a explicat întreprinzătorul danez.

Potrivit oficiului de turism din localitate, muzeul Graceland din Randers va atrage între 75.000 şi 125.000 de turişti pe an, cei mai mulţi dintre ei provenind din Europa.

Chiar dacă nu a fost primul muzician care a combinat blues-ul, muzica afro-americanilor inspirată din ritmurile foştilor sclavi, cu muzica country, a albilor, Elvis Presley este considerat unul dintre pionierii muzicii rock, odată cu lansarea hitului său din 1956 - "Heartbreak Hotel".

Cu un fizic seducător şi o carismă irezistibilă, devenit celebru pentru mişcarea lascivă a şoldurilor, care i-a adus porecla de "Elvis the pelvis", cântăreţul a fost adulat de o întreagă generaţie postbelică, care dorea să spargă limitele convenţiilor sociale.

Născut pe la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, Albul care cânta ca un Negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot.

Ca şi Michael Jackson, o altă legendă mondială a muzicii pop, decedat în iunie 2009, Elvis Presley este artistul care a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici