O statuie de 1800 de ani a fost descoperită într-o parcare

  • Un şofer de excavator a descoperit capul de marmură al unei doamne romane, iar ulterior a fost găsit şi un bust aproape de locul iniţial al descoperirii.
  • Statuia, datând din secolul I sau al II-lea, a fost meticulos curăţată şi reasamblată de un conservator.
  • Moşia Burghley speculează asupra circumstanţelor care au dus la îngroparea statuii în parcarea auto, adăugând mister acestei descoperiri arheologice.
9393 afișări
Imaginea articolului O statuie de 1800 de ani a fost descoperită într-o parcare

Sursa foto: Burghley House

Lucrătorii care construiau o parcare la Burghley House, o proprietate din secolul al XVI-lea din Peterborough, Anglia, au făcut o descoperire uimitoare anul trecut, scrie CNN.

Greg Crawley, şoferul de excavator, a descoperit capul de marmură al unei doamne romane, datând de aproape 2.000 de ani. Ulterior, a fost găsit şi un bust în apropiere, iar ambele relicve au fost meticulos curăţate, examinate şi reasamblate de un conservator.

Datând din secolul I sau al II-lea, statuia prezenta semne de adaptare istorică, sugerând că ar fi putut fi fixată pe un bust sau pe un piedestal de dealerii de antichităţi italieni din târziul secol al XVIII-lea. Cu toate acestea, moşia speculează despre circumstanţele care au dus la îngroparea statuii în parcarea auto, luând în considerare posibilităţi care variază de la o tentativă de jaf eşuată la simplă abandonare.

În ciuda misterului înconjurător al îngropării sale, descoperirea contribuie la bogata istorie a Burghley House. Cel de-al nouălea Conte de Exeter, cunoscut pentru pasiunea sa pentru colecţionarea de artă şi călătoriile frecvente, probabil a achiziţionat statuia în timpul tururilor sale în Italia în anii 1760.

Pentru Greg Crawley, şoferul de excavator care a dat peste vechiul artefact, a fost o experienţă extraordinară. Descriind momentul descoperirii ca fiind ireal, Crawley şi-a exprimat uimirea faţă de găsirea unui obiect de o asemenea importanţă istorică. Statuia romană se va alătura acum colecţiei de statui adunate de cel de-al nouălea conte, devenind o parte preţuită a patrimoniului Burghley House.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici