O statuie reprezentativă pentru bărbaţii români ar putea fi ridicată în Capitală, de Ziua Bărbatului

O statuie reprezentativă pentru bărbaţii români ar putea fi ridicată în Bucureşti, de Ziua Bărbatului (5 mai), evenimentul urmând să fie sărbătorit şi prin recitaluri susţinute de Heaven, Connect-R, Vunk, Sistem şi Voltaj, în Parcul "Lumea Copiilor" din Capitală.

715 afișări
Imaginea articolului O statuie reprezentativă pentru bărbaţii români ar putea fi ridicată în Capitală, de Ziua Bărbatului

O statuie reprezentativă pentru bărbaţii români ar putea fi ridicată în Capitală, de Ziua Bărbatului (Imagine: Hepta)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Organizaţia Bărbaţilor din România-Bergenbier a votat până în prezent 833 de hotărâri care vor intra în "Cartea Galbenă", "o constituţie a bărbaţilor români".

În topul celor mai votate legi ale bărbaţilor se află, în acest moment, următoarele: "Bărbaţii merită statuie", "Orice bărbat are dreptul la o zi pe săptămână în care poate face ce vrea", "Bărbaţii nu folosesc diminutive", "De Ziua Bărbatului, femeile nu vor spune «Nu»", "Ziua Bărbatului e în fiecare zi".

Până în prezent, hotărârea potrivit căreia bărbaţii români merită statuie a fost votată de aproximativ 1.700 de bărbaţi, plasându-se pe primul loc în topul celor mai votate legi. În acelaşi timp, hotărârea este una dintre cele mai neobişnuite legi din Cartea Galbenă, fiind disputată online, pe pagina de Facebook a campaniei.

Dacă hotărârea potrivit căreia bărbaţii români merită să li se ridice o statuie îşi va menţine cele mai multe voturi până pe 5 mai, de Ziua Bărbatului, "monumentul" va fi ridicat în cadrul manifestărilor organizate în Bucureşti cu acest prilej, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Organizaţiei Bărbaţilor din România.

"Faptul că bărbaţii români au votat hotărârea potrivit căreia ei merită să le fie construită o statuie este, într-adevăr, un element interesant din punct de vedere social. Expresia este, mai degrabă, asociată femeilor deşi, după ştiinţa mea, nu există o statuie a femeii românce. Probabil că această hotărâre provine din nevoia de recunoaştere a meritelor masculine, de a spune că noi, bărbaţii, suntem cineva", spune psihologul Ion Duvac.

Pe de altă parte, vedeta de televiziune Radu Vâlcan urează, în avans, "La mulţi ani" tuturor bărbaţilor din România care îşi sărbătoresc ziua pe data de 5 mai. "La mulţi ani, domnilor! Ziua Bărbaţilor nu se sărbătoreşte niciodată singur, aşa că sunaţi-vă prietenii, căci de ziua noastră avem liber la bere! La mulţi ani tuturor bărbaţilor din România!", spune Radu Vâlcan.

La rândul său, Victor Slav spune că hotărârea sa preferată este cea potrivit căreia femeile nu pot spune "nu" de Ziua Bărbaţilor. "Indiferent de vreme, de Ziua Bărbaţilor trebuie să mergem împreună să celebrăm faptul că suntem bărbaţi. E important să nu uităm un lucru, şi anume că pe 5 mai este ziua noastră", spune Victor Slav.

Şi actriţa Adela Popescu şi-a arătat suportul pentru hotărârile din Cartea Galbenă. "De Ziua Bărbatului, mă voi strădui să nu spun cuvântul «nu». Pentru că, domnilor, măcar pentru o zi meritaţi acest lucru!", spune Adela Popescu.

Începând cu luna aprilie a acestui an, Organizaţia Bărbaţilor din România a început să adune hotărârile şi drepturile bărbaţilor în Cartea Galbenă. Aceasta va fi ulterior proclamată în cadrul celui mai mare eveniment din România dedicat bărbaţilor, Ziua Bărbatului, ce va avea loc, ca în fiecare an, pe 5 mai.

Ziua Bărbatului va fi marcată în acest an şi printr-o serie de recitaluri susţinute de Heaven, Connect-R, Vunk, Sistem şi Voltaj, în Parcul "Lumea Copiilor" din Capitală, pe 5 mai, de la ora 12.00. Printre invitaţii evenimentului se vor număra şi Rică Răducanu, Ivan Patzaichin, Ciprian Sora şi Sabin Bădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici