O stradă din Florenţa va purta numele Reginei Elena a României

  • Consiliul Oraşului Florenţa a decis ca o stradă să poarte numele Reginei Elena a României.
  • Hotărârea a fost luată în urma unei iniţiative a unor organizaţii civice reprezentând comunitatea românească şi pe cea italiană.
233 afișări
Imaginea articolului O stradă din Florenţa va purta numele Reginei Elena a României

O stradă din Florenţa va purta numele Reginei Elena a României

Autorităţile locale din Florenţa au decis că o stradă din oraşul italian va purta numele Reginei Elena a României. Casa Regală a României a anunţat pe Facebook că inaugurarea va avea loc anul viitor.

La iniţiativa unor organizaţii civice reprezentând comunitatea românească şi pe cea italiană, Consiliul Oraşului Florenţa a votat în favoarea atribuirii numelui Reginei Elena a României unei străzi sau unui parc public din străvechea urbe. Meritul pornirii acestui demers patriotic şi istoric, demn de toată admiraţia, aparţine doamnei Melania Cotoi, preşedinta Asociaţiei AlterNATIVA. În cursul lunii mai 2021, va avea loc la Florenţa comemorarea Reginei Elena, iar anul viitor va fi inaugurată locaţia publică purtând numele reginei”, scrie pe pagina de Facebook a Casei Regale.

Membrii Casei Regale a României vor fi invitaţi să participe la eveniment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici