O vestă de salvare de pe Titanic, scoasă la licitaţie

O vestă de salvare nefolosită de pe pachebotul Titanic, de la accidentul căruia s-au scurs 96 de ani, va fi scoasă la licitaţie la sfârşitul lunii iunie, la New York, a anunţat casa Christie's.

236 afișări
Imaginea articolului O vestă de salvare de pe Titanic, scoasă la licitaţie

O vestă de salvare de pe Titanic, scoasă la licitaţie (Imagine: www.christies.com)

Vesta, aproape intactă, pătată şi puţin ruptă, a fost găsită de un fermier, John James Dunbar, pe ţărmul Halifax, după ce vaporul s-a scufundat, lângă Grand Banks, Newfoundland.

Pe 15 aprilie 1912, pachebotul Titanic s-a izbit de un aisberg şi s-a scufundat în mai puţin de trei ore de la ciocnire, iar accidentul a provocat moartea a 1.500 de persoane.

Christie's, care a evaluat vesta de salvare la o sumă cuprinsă între 60.000 şi 80.000 de dolari, a mai vândut un obiect de acelaşi tip, anul trecut, la Londra, pentru 119.000 de dolari.

Gregg Dietrich, de la Casa Christie's, a spus că obiectele care au legătură cu Titanic sunt încă foarte căutate pentru că tragedia a fost atât de mare şi pentru că a constituit una dintre ştirile de interes mondial.

După licitaţia de anul trecut, Christie's a fost inundată de oferte de licitaţii, însă 99% dintre obiectele aduse de oameni s-au dovedit a fi reproduceri.

Vesta propusă în prezent la licitaţie provine de la familia MacQuarrie din Noua Scoţie, Canada, care o are de mai multe generaţii.

Dietrich spune că obiectul a fost autentificat de specialişti.

Acesta mai spune că vesta - probabil una dintre cele şase care mai există în lume - pare nefolosită pentru că benzile pentru umeri sunt intacte.

La aceeaşi licitaţie vor mai fi prezentate o listă de pasageri la clasa a 2-a care s-a aflat în posesia supravieţuitoarei Bertha Watt, pe atunci în vârstă de 12 ani, un eseu pentru şcoală al acesteia cu descrierea nopţii în care s-a scufundat Titanicul şi o telegramă trimisă de o altă supravieţuitoare, evaluată la o sumă cuprinsă între 7.000 şi 10.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici