Obiecte aparţinând lui James Brown, vândute la licitaţie (Galerie Foto şi Video)

Obiecte aparţinând cântăreţului James Brown, incluzând pelerine, ţinute de scenă, instrumente muzicale şi premii, au fost vândute pentru o sumă totală de 800.000 de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's la New York, informează bbc.co.uk.

44 afișări
Imaginea articolului Obiecte aparţinând lui James Brown, vândute la licitaţie (Galerie Foto şi Video)

Obiecte aparţinând lui James Brown, vândute la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, fanii legendarului artist au putut cumpăra obiecte legate de viaţa personală şi profesională a lui James Brown, de la instrumente, la premii şi doze de parfumuri.

"A fost o colecţie minunată. A fost o ocazie perfectă pentru colecţionari să obţină o parte din omul, mitul şi legenda James Brown", a declarat reprezentantul casei de licitaţii Christie's, Simeon Lipman.

GALERIE FOTO

Cel mai scump obiect a fost o pelerină neagră cu fire metalice, inscripţionată cu numele artistului, vândută contra sumei de 47.500 de dolari.

În cadrul licitaţiei au mai fost vândute premiul Grammy al artistului din 1986, un pian Yamaha, notiţe şi scrisori redactate de cântăreţ şi un aparat stereo.

Trei canapele din piele roz din casa artistului au fost vândute pentru suma de 40.000 de dolari.

Obiecte vândute la preţuri mai mici au fost: o brichetă, o cutie gravată de ţigări şi o păpuşă "Dancing and Shouting" James Brown, care cântă una dintre cele mai cunoscute melodii ale cântăreţului, "I feel good".

James Brown, printre ale cărui hituri se numără "Living in America", "Papa's Got a Brand New Bag" şi "I Got You (I Feel Good)", a murit de Crăciun, în 2006, în Atlanta, la vârsta de 73 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace provocate de o pneumonie.

James Brown & Pavarotti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici