„Once Upon a Time in Hollywood”, de Quentin Tarantino, marele câştigător al galei Globurilor de Aur

„Once Upon A Time In Hollywood" a fost, cu trei trofee, marele câştigător al galei Globurilor de Aur 2020, fiind desemnat cea mai bună comedie, în timp ce "1917", de Sam Mendes, a primit premiul pentru cea mai bună dramă. „Succession", „Fleabag" şi „Cernobîl" au primit majoritatea premiilor TV.

1480 afișări
Imaginea articolului „Once Upon a Time in Hollywood”, de Quentin Tarantino, marele câştigător al galei Globurilor de Aur

„Once Upon a Time in Hollywood”, de Quentin Tarantino, marele câştigător al galei Globurilor de Aur

Lungmetrajul "Once Upon A Time In Hollywood", de Quentin Tarantino, primise cinci nominalizări şi a obţinut trei premii Globul de Aur, pentru cea mai bună comedie, cel mai bun scenariu şi cel mai bun rol secundar masculin, atribuit lui Brad Pitt. Cel de-al nouălea lungmetraj al lui Quentin Tarantino, "A fost odată... la Hollywood/ Once Upon a Time In Hollywood", cu Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie, este, potrivit cineastului, o odă adusă anilor '60 hollywoodieni. Filmul a avut premiera mondială la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

Pelicula dedicată Primului Război Mondial "1917", de Sam Mendes, a primit trofeul pentru cea mai bună dramă, dar şi cel pentru regie. Acţiunea filmului este relativ simplă, în timpul Primului Război Mondial doi tineri soldaţi englezi primesc o misiune imposibilă. Ei trebuie să livreze un mesaj pe teritoriul inamic, care ar putea salva 1600 de vieţi omeneşti.

Un alt mare favorit al galei, "Joker", filmul cu subiect întunecat produs de DC Comics, care primise patru nominalizări, a obţinut doar premiul pentru cel mai bun actor într-o dramă, acordat lui Joaquin Phoenix.

Gigantul de streaming Netflix, care a început să producă în urmă cu şase ani conţinuturi originale, conducea în topul nominalizărilor, cu 34, dar nu a reuşit să câştige decât două trofee, cel pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Laura Dern, "Marriage Story") şi cel pentru cea mai bună actriţă într-un serial TV dramă (Olivia Colman, "The Crown").

Filmul "Marriage Story", de Noah Baumbach, care conducea în topul nominalizărilor, cu şase, a primit un singur Glob de Aur, în timp ce "The Irishman", de Martin Scorsese, nominalizat în cinci categorii, a plecat acasă cu mâna goală. Nici o a treia producţie Netflix, "The Two Popes", de Fernando Meirelles, care primise patru nominalizări, nu a primit niciun premiu.

Globurile de Aur sunt printre cele mai râvnite premii din cinematografia americană şi sunt un indicator major pentru filmele şi actorii care vor obţine ulterior trofeele Oscar. De altfel, anul trecut, câştigătorii Globurilor de Aur în categoriile dedicate lungmetrajelor au coincis cu cei ai Oscarurilor, exceptând laureaţii trofeului pentru cea mai bună coloană sonoră. Anul acesta, gala Oscar va avea loc pe 10 februarie.

Awkwafina, favorită la premiul pentru cel mai bun rol principal feminin într-o comedie, pentru interpretarea din "The Farewell", a devenit prima actriţă de origine asiatică ce obţine Globul de Aur în această categorie.

Un alt asiatic considerat favorit a fost Bong Joon-ho, care, pentru comedia neagră sud-coreeană "Parasite", premiată deja cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2019, a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

Deşi Netflix domina nominalizările şi la producţiile de televiziune, cu 17, marele rival HBO, care avusese 15 selecţii, a primit patru mari premii. Astfel, "Cernobyl" a primit premiile pentru cea mai bună miniserie şi cel mai bun rol secundar (Stellan Skarsgård), iar "Succession" a primit premiile pentru cel mai bun serial dramă şi cel mai bun actor (Brian Cox).

Totodată, coproducţia Amazon "Fleabag" a primit două Globuri de Aur, pentru cel mai bun serial de comedie şi cea mai bună actriţă (Phoebe Waller-Bridge).

The Cecil B. DeMille Award pentru întreaga carieră în cinema i-a fost înmânat anul acesta actorului Tom Hanks. De asemenea, Carol Burnett Award, un premiu care recompensează excelenţa în televiziune, i-a revenit starului TV Ellen DeGeneres.

Cea de-a 77-a ediţie a galei Globurilor de Aur a avut loc duminică noapte, la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, şi a fost prezentată de actorul de comedie Ricky Gervais, pentru a cincea oară.

Joaquin Phoenix, premiat pentru rolul din "Joker", a ţinut să îi laude pe organizatorii galei, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, pentru meniul vegetarian ales pentru ediţia de anul acesta, numind gestul "o mişcare îndrăzneaţă". Totuşi, Phoenix a reuşit să scape şi de câteva ori cuvântul "fucking" în discursul său, care ulterior a fost cenzurat de televiziunea NBC, care a transmis live evenimentul.

În timpul galei au fost făcute şi tradiţionalele comentarii politice. Patricia Arquette, premiată pentru rolul din "The Act", a profitat de discursul său pentru a-i îndemna pe oameni să meargă la vot în 2020, lucru pe care l-a făcut şi actriţa Michelle Williams. Arquette a mai vorbit despre SUA, care sunt "pe punctul de a intra în război", dar şi despre incendiile de vegetaţie care afectează Australia de câteva luni.

Despre incendiile din Australia a vorbit şi actorul Russell Crowe, în discursul său înregistrat, acesta nefiind prezent la gala unde a primit Globul de Aur pentru cel mai bun rol într-o miniserie TV, "Loudest Voice".

Iar în discursul pentru prezentarea filmului "Joker", actriţa australiană Cate Blanchett a ţinut să mulţumească pompierilor australieni. "Atunci când o ţară se confruntă cu un dezastru legat de climă, cu toţii ne confruntăm cu această problemă", a spus aceasta.

Anul trecut, lungmetrajul "Green Book", de Peter Farrelly, a fost marele câştigător al galei Globurilor de Aur, cu trei premii, printre care şi cel pentru cea mai bună comedie, fiind secondat în top de drama în alb-negru "Roma", de Alfonso Cuaron, şi filmul muzical "Bohemian Rhapsody", cu câte două trofee.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici