Oraşul care aspiră la titlul de "epicentru al bunelor maniere"

Mai mulţi experţi germani în bunele maniere intenţionează să meargă în oraşul bavarez Grafenau în încercarea de a-i învăţa pe locuitori să acţioneze conform normelor de bună purtare şi, astfel, oraşul lor să fie declarat "epicentrul european al etichetei".

481 afișări
Imaginea articolului Oraşul care aspiră la titlul de "epicentru al bunelor maniere"

Oraşul care aspiră la titlul de "epicentru al bunelor maniere" (Imagine: Shutterstock)

Pe parcursul acestui demers care va dura patru zile, vânzătorii vor fi învăţaţi că este obligatoriu să le zâmbească tuturor celor care le trec pragul magazinului, soţilor li se va spune că este bine să îşi surprindă plăcut soţiile oferindu-le flori, iar copiii vor fi învăţaţi că o dovadă de politeţe este ca, în mijloacele de transport, să ofere locul vârstnicilor, informează news.com.au.

Însă normele de bună purtare vor viza şi aspectul fizic al locuitorilor din Grafenau, astfel că la fiecare vizită la salonul de înfrumuseţare, un stilist le va face recomandări cu privire la coafura care li se potriveşte, iar un expert în designul vestimentar îi va învăţa cum să se îmbrace.

Un alt scop al cursului la care vor participa locuitorii din Grafenau este acela de a-i învăţa pe copii respectul, iar pe adulţi ce este "comportamentul public adecvat".

"O bună conduită şi politeţea sunt soluţia multora dintre problemele zilnice. De aceea, timp de patru zile, locuitorii din Grafenau vor fi învăţaţi să se comporte conform etichetei", a spus Hans-Michael Klein, preşedintele German Knigge Association, o asociaţie care se ocupă cu promovarea bunelor maniere.

Oraşul bavarez nu a fost ales pentru prima etapă a îndrăzneţului proiect pentru că locuitorii lui ar fi deficitari la capitolul bunele maniere, ci pentru că, aşa cum a declarat Klein, "oraşul trăieşte din turism şi este întotdeauna loc de mai bine".

Potrivit sursei citate, programul de implementare a bunelor maniere urmează să fie extins şi în alte oraşe germane, primarii mai multor localităţi exprimându-şi deja dorinţa de a se înscrie la cursurile de etichetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici