OSCAR 2014: Jocurile sunt făcute, Hollywoodul se înarmează cu răbdare

Procedura de votare s-a încheiat şi Hollywoodul trebuie doar să se înarmeze cu răbdare înainte de cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar, duminică, într-una dintre cele mai deschise curse din istorie, cu trei pretendenţi serioşi la statueta pentru cel mai bun film şi un invitat neaşteptat: ploaia.

1462 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2014: Jocurile sunt făcute, Hollywoodul se înarmează cu răbdare

OSCAR 2014: Jocurile sunt făcute, Hollywoodul se înarmează cu răbdare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ultimele buletine de vot ar fi trebuit să parvină Academiei de film americane marţi seară, încheind în mod oficial o campanie mai lungă ca de obicei, întrucât gala Oscar 2014 a fost amânată de la sfârşitul lunii februarie până la începutul lunii martie pentru nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de iarnă, informează AFP.

Pe lângă cei peste 200 de pretendenţi la preţioasele statuete, un invitat neaşteptat ar putea să compromită cel mai important covor roşu al sezonului: ploaia. Previziunile meteo prevăd într-adevăr averse puternice în California vineri şi sâmbătă şi un cer ameninţător duminică.

Întrucât Academia are o legendară aversiune faţă de neprevăzut, măsuri preventive au fost deja luate, mai ales în ceea ce priveşte amplasarea gradenelor şi a celorlalte instalaţii temporare ridicate pe Hollywood Boulevard, care va fi complet închis pentru circulaţie începând de duminică dimineaţă.

Gala de decernare a premiilor Oscar va începe la ora locală 17.30 (03.30 ora României) la Dolby Theatre şi pare că va fi una dintre cele mai urmărite şi mai aşteptate ceremonii din ultimii ani, având în vedere confruntarea inedită a trei favoriţi la Oscarul pentru cel mai bun film - cel mai important trofeu al evenimentului.

Filmul "12 Years A Slave" părea, joi, să aibă un uşor avans la casele de pariuri, urmat la mică distanţă de "Gravity". Însă, pentru a nu fi nevoiţi să facă o alegere, votanţii ar putea în cele din urmă să opteze pentru "American Hustle".

"12 Years A Slave" (nouă nominalizări), dramă istorică şi edificatoare, pe gustul membrilor Academiei de film americane, prezintă destinul adevărat al unui bărbat de culoare liber care a fost capturat şi transformat în sclav vreme de 12 ani.

Comedia "American Hustle" (10 nominalizări) prezintă o poveste spectaculoasă şi nebunească cu escroci, FBI şi politicieni corupţi din anii '70 - pretexte pentru interpretări formidable din partea actorilor.

Filmul "Gravity" (10 nominalizări), cel mai popular dintre toate peliculele concurente, cu încasări mondiale de peste 700 milioane dolari, descrie cu o virtuozitate tehnică care îţi taie respiraţia deriva în spaţiu a doi astronauţi.

În acest stadiu, ceilalţi şase candidaţi - "Dallas Buyers Club", "Captain Phillips", "Philomena", "Her", "Nebraska" şi "The Wolf of Wall Street" - nu par a fi în măsură să reprezinte o ameninţare reală.

În privinţa actorilor, Cate Blanchett este considerată deja câştigătoarea Oscarului pentru cel mai bun rol principal feminin, graţie rolului din "Blue Jasmine", iar în categoria similară masculină Matthew McConaughey ("Dallas Buyers Club") pare că se va impune în faţa actorilor Chiwetel Ejiofor ("12 Years A Slave") şi Leonardo DiCaprio ("The Woolf of Wall Street").

Oscarurile pentru rolurile secundare ar putea reveni în acest an actriţei Lupita Nyong'o, sclava martirizată din "12 Years A Slave", sau actriţei Jennifer Lawrence, irezistibila soţie casnică din "American Hustle".

Jared Leto, spectaculosul transsexual din "Dallas Buyers Club", a câştigat toate premiile din acest sezon şi are mari şanse să se impună şi la Oscar în faţa celorlalţi nominalizaţi, Michael Fassbender ("12 Years A Slave"), Berkhad Abdi ("Captain Phillips"), Jonah Hill ("The Wolf of New York") şi Bradley Cooper ("American Hustle").

Printre ceilalţi mari favoriţi ai galei pot fi citaţi mexicanul Alfonso Cuaron pentru regie ("Gravity"), producţia "Frozen" creată de Disney pentru film de animaţie şi "La Grande Bellezza" de Paolo Sorrentino pentru film străin (Italia).

Gala din acest an, prezentată de realizatoarea TV Ellen DeGeneres, va avea ca temă principală eroii şi va include o importantă componentă muzicală, cu prestaţii în direct oferite de Pink, Bette Midler şi toţi nominalizaţii de la Oscarul pentru cel mai bun cântec, inclusiv grupul U2.

Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre (Kodak Theatre) din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici