Video Oscar 2019: Culorile vii, nuanţele metalice şi stilul glam rock al anilor 70 au dominat covorul roşu | GALERIE FOTO, VIDEO

Culorile vii, tari, clasicele nuanţe metalice - auriu şi argintiu - şi stilul glam rock al anilor 1970 au dominat ţinutele vedetelor care au păşit pe covorul roşu la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

2609 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Alegerile în materie de modă de pe covorul roşu de la gala Oscar 2019 au fost în contradicţie cu cele din anii trecuţi, când au dominat ţinutele nude şi negre.

Stilul glam rock a fost reprezentat din plin de regizorul Spike Lee, cu un costum violet, de la Ozwald Boateng, un colier cu diamante decorat cu simbolul cântăreţului Prince şi o pereche de pantofi sport aurii. Iar Awkwafina, starul filmului "Crazy Rich Asians", a ales un costum cu pantaloni, strălucitor, în nuanţa liliacului, de la DSquared2.

Prima câştigătoare a serii, pentru rolul secundar din "If Beale Street Could Talk", Regina King, a sosit pe covorul roşu într-o rochie albă foarte elegantă, cu trenă şi şliţ adânc, de la Oscar de la Renta, în timp ce concurenta ei Marina de Tavira ("Roma") a avut o apariţie uimitoare într-o ţinută din tul roşu cu volane, de la J. Mendel.

Angela Bassett a ales o rochie roz din satin cu o mânecă uriaşă, de la Reem Acra.

Rozul a fost, de altfel, o culoare preferată anul acesta şi s-a regăsit în ţinutele alese de Helen Mirren, în Schiaparelli, Gemma Chan, în Valentino, dar şi Jason Momoa, într-un sacou care a fost creat de regretatul Karl Lagerfeld, şi actriţa Maya Rudolph, în Tom & Lorenzo.

Starul serialului "Pose" şi laureatul premiilor Tony Billy Porter a fost printre primii care au sosit pe covorul roşu, într-o rochie-smoching neagră, din catifea, foarte elegantă, de la Christian Siriano. Tot un smoching negru, la care a asortat bocanci, a ales şi actriţa din "Eighth Grade" Elsie Fisher, iar laureata premiului Oscar pentru cel mai bun rol secundar de anul trecut, Allison Janney, a ales o rochie din catifea în aceeaşi nuanţă. O rochie neagră, de la Alexander McQueen, cu mănuşi lungi în aceeaşi nuanţă, a ales şi Lady Gaga, nominalizată anul acesta pentru rolul din "A Star is Born" şi premiată cu un Oscar pentru piesa "Shallow".

Pentru nuanţe metalice au optat staruri precum Emilia Clarke ("Game of Thrones") - o rochie strălucitoare, fără bretele, de culoarea lavandei, de la Balmain -, Glenn Close ("The Wife"), care a ales o rochie aurie de la Carolina Herrera, cu o trenă imensă, care cântărea 19 kilograme, potrivit propriilor declaraţii, Amy Adams ("Vice"), o rochie albă, fără bretele, ornamentată cu argintiu, Brie Larson, una argintie, sculpturală, marca Celine, iar Emma Stone, una metalică în nuanţa cuprului, de la Louis Vuitton.

Argintiu şi nude au fost şi alegerile din ţinuta Amandlei Stenberg (Miu Miu), starul dramei "The Hate U Give", iar Jennifer Lopez a strălucit la propriu în rochia cu mâneci lungi pentru care a optat, de la Tom Ford.

O rochie aurie foarte elegantă a fost şi cea aleasă de actriţa Danai Gurira, star al filmului "Black Panther".

Constance Wu ("Crazy Rich Asians") s-a alăturat tendinţei culorilor vibrante cu o rochie uimitoare, din voal, în nuanţa galben canar, de la Versace, iar Charlize Theron, de data aceasta brunetă, a avut o ţinută bleu cu trenă, de la Dior Couture. O rochie din voal bleu, cu fustă amplă, a ales Yalitza Aparicio, nominalizată anul acesta pentru rolul din filmul "Roma".

Actriţa australiană Danielle McDonald, care joacă alături de Jennifer Aniston în producţia Netflix "Dumplin’", a fost o apariţie foarte elegantă în roşu. Ţinute roşii au ales şi Hannah Beachler, prima femeie de culoare premiată cu Oscar pentru scenografie - "Black Panther" -, Jennifer Hudson şi Sarah Paulson, în Brandon Maxwell.

O altă tendinţă pentru starurile feminine pe covorul roşu de la Oscar 2019 a fost reprezentată de pantaloni, pentru care a optat şi nominalizata Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?"), dar şi vedeta de televiziune Amy Poehler, într-un costum Alberta Ferretti.

Printre starurile care nu au încântat ochii criticilor de modă s-au numărat Linda Cardellini, care a jucat în filmul premiat cu Oscar "Green Book". Aceasta a apărut pe covorul roşu într-o rochie roz din tul, de la Schiaparelli, ce îmbina două tendinţe nefericite, fusta cu partea din faţă mai scurtă şi volanele, plus un decolteu foarte adânc.

O alegere la fel de neinspirată au avut şi starul country proaspăt premiată cu patru Grammy Kacey Musgraves, o rochie din tul roz cu aceleaşi volane, de la Giambattista Valli, dar şi nominalizata la Oscar Rachel Weisz ("The Favourite"), într-o ţinută roşie de la Givenchy Couture, care în partea superioară includea o capă lucioasă similară hainelor de ploaie, precum şi premiata cu Oscar Olivia Colman ("The Favourite").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici