Pamela Anderson i-a cerut lui Vladimir Putin să salveze focile canadiene

Actriţa şi fotomodelul canadian Pamela Anderson i-a trimis o scrisoare premierului rus Vladimir Putin, în care îi cere acestuia să interzică în Rusia importul de piei de focă provenind din Canada, a raportat, vineri, presa locală.

78 afișări
Imaginea articolului Pamela Anderson i-a cerut lui Vladimir Putin să salveze focile canadiene

Pamela Anderson i-a cerut lui Vladimir Putin să salveze focile canadiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aţi interzis deja uciderea puilor de focă în Rusia şi vă scriu pentru a vă cere să interziceţi şi importul de piei de focă din ţara mea natală, Canada, unde aproape toate exemplarele de foci ucise au mai puţin de trei ani", afirmă actriţa canadiană, într-un paragraf citat de mai multe publicaţii din Rusia.

Rusia este unul dintre principalii consumatori de piei de focă provenind din Canada.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al premierului rus, a declarat că Vladimir Putin este "foarte sensibil" faţă de acest subiect.

Nu este pentru prima oară când o celebritate face apel la cel mai puternic om din Rusia într-o chestiune legată de drepturile animalelor. Actriţa franceză Brigitte Bardot i-a adresat lui Putin, în 1999, o scrisoare publică în care a tras un semnal de alarmă asupra masacrării puilor de focă din Rusia, iar zece ani mai târziu, i-a scris o altă misivă, în care i-a mulţumit "preşedintelui ei preferat" pentru iniţiativa sa.

Vladimir Putin pozează adeseori în apărătorul animalelor sălbatice. Premierul rus a luat apărarea, în faţa camerelor de filmat, puilor de focă, urşilor polari şi leoparzilor.

Pamela Anderson, în vârstă de 42 de ani, este actriţă şi fotomodel, fiind cunoscută în special pentru rolurile din serialele de televiziune "Meşterul casei", "Baywatch" şi "V.I.P.". Ea a fost desemnată Playmate-ul lunii februarie 1990 de editorii revistei Playboy.

Anderson, o înfocată susţinătoare a drepturilor animalelor, le-a cerut de curând directorilor companiei SeaWorld să închidă aceste parcuri de distracţii acvatice, declarând că balenele nu ar trebui să fie ţinute în captivitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici