Paul McCartney a contribuit la eliberarea unui elefant indian

Cântăreţul britanic Paul McCartney a contribuit la eliberarea unui elefant care a fost ţinut în lanţuri vreme de şapte ani, într-un şopron din India.

150 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney a contribuit la eliberarea unui elefant indian

Paul McCartney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul membru al trupei The Beatles şi actriţa Pamela Stephenson, în vârstă de 62 de ani, i-au trimis ministrului Mediului şi Pădurilor din India, Pantagrao Kadam, o petiţie prin care solicitau eliberarea animalului, informează contactmusic.com.

Joi, presa indiană a anunţat că elefantul Sunder, în vârstă de 13 ani, va fi eliberat din şopronul din districtul indian Maharashtra şi va fi mutat într-o rezervaţie pentru animalele sălbatice.

"Am văzut fotografiile cu tânărul Sunder, elefantul ţinut singur într-un şopron, lângă un templu, pus în lanţuri cu ţepi. Ani întregi din viaţa lui au fost distruşi prin creşterea şi abuzarea lui în acest fel. Ajunge! Eliberaţi-l pe Sunder", a scris legendarul muzician britanic în vârstă de 70 de ani, în apelul său care a fost publicat şi în tabloidul The Sun.

Mimi Bekhechi de la organizaţia PETA a declarat: "Suntem recunoscători ministrului Mediului şi Pădurilor pentru faptul că a fost de acord să îl elibereze pe Sunder".

Paul McCartney obişnuieşte să scrie petiţii şi să îşi exprime punctul de vedere în mod public pentru a forţa schimbarea unor anumite situaţii.

Recent, el şi-a manifestat sprijinul pentru trupa punk rusă Pussy Riot.

Cântăreţul britanic a scris o scrisoare de sprijin pentru cele trei membre ale trupei - Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samuţevici şi Maria Alehina -, înainte de pronunţarea verdictului în procesul în care cele trei cântăreţe au fost acuzate de "huliganism" şi "instigare la ură religioasă".

Tinerele artiste au fost arestate după ce au interpretat o "rugăciune punk" anti-Putin, în luna februarie, în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, prin care îi cereau Fecioarei Maria să îl alunge pe Vladimir Putin de la putere.

Paul McCartney şi-a exprimat speranţa că verdictul va favoriza libertatea de exprimare: "Sper că veţi continua să rămâneţi puternice şi trebuie să ştiţi că eu şi mulţi alţii ca mine, care credem în dreptul de a vorbi liber, vom face tot ce ne stă în putere pentru a vă sprijini atât pe voi, cât şi ideea de libertate artistică".

În cele din urmă, cele trei tinere din Rusia au fost condamnate la o pedeapsă de doi ani de închisoare, însă decizia judecătorească a fost criticată vehement în străinătate, unde a fost calificată drept "disproporţionată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici