Paula Seling şi Ovi, după FINALA EUROVISION 2014: Am visat la un miracol, poate nu a fost timpul lui

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, au declarat, după finala care avut loc sâmbătă seară, la Copenhaga, că au "visat la un miracol", dar poate "nu fost timpul lui", iar de acum încolo este timpul să "treacă la hituri", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

3995 afișări
Imaginea articolului Paula Seling şi Ovi, după FINALA EUROVISION 2014: Am visat la un miracol, poate nu a fost timpul lui

Ovi si Paula Seling (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piesa "Rise Like A Phoenix", interpretată de Conchita Wurst din Austria, a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014, desfăşurat la Copenhaga. Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detaşat clar de următoarele două clasate: Olanda, care a obţinut 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.

România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea, cu 72 de puncte. În finala de la Copenhaga, România a obţinut 6 puncte de la Azerbaidjan, 8 puncte de la Malta, 4 puncte de la Macedonia, 1 punct de la Belarus, 8 puncte de la Israel, 1 punct de la Portugalia, 4 puncte de la Norvegia, 12 puncte de la Moldova, 2 puncte de la Irlanda, 8 puncte de la Austria, 8 puncte de la Spania, 5 puncte de la Belgia şi 5 puncte de la Italia. Deşi a obţinut acelaşi punctaj cu Finlanda, România s-a clasat pe locul al 12-lea, iar Finlanda pe locul al 11-lea, întrucât ţara nordică a primit note din partea publicului din mai multe ţări decât România, după cum prevede regulamentul (Finlanda a primit puncte din 16 ţări, iar România, din 13).

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), au concurat în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

După finala concursului Eurovision, Paula Seling a declarat: "Sunt fericită că am avut ocazia să cânt pentru România, pentru oameni cu vise frumoase, cu gânduri şi dorinţe înalte. Am visat la un miracol... poate nu a fost timpul lui. Am cântat cu tot sufletul, ne-am pregătit ca şi pentru un real campionat de muzică europeană. Suntem fericiţi dacă voi aţi fost mândri de noi".

La rândul său, Ovi şi-a exprimat punctul de vedere: "Oficial, este ultimul Eurovision la care particip. E timpul să trecem la hituri de-acum".

De asemenea, acesta a precizat că "votul geopolitic şi-a făcut de cap încă o dată", însă platforma de expunere a fost mare şi va folosi acest moment în avantajul său.

"Sunt foarte mândru de prestaţia noastră şi de felul în care ne-am prezentat. Am fost o echipă de profesionişti care am dat totul şi am visat să fim primii în această competiţie. Însă votul geopolitic şi-a făcut de cap încă o dată şi a făcut 'legea' în final. Totuşi platforma de expunere a fost foarte mare, ne-a revăzut o Europă întreagă, am fost apreciaţi şi, personal, voi folosi acest moment în avantajul nostru. Avem piese foarte bune în stand-by, pe care le vom lansa în perioada imediat următoare, iar duetul Paula Seling & Ovi are încă multe de spus pe plan muzical", a declarat Ovi, după finala Eurovision 2014.

Concluzia Lianei Stanciu, şeful delegaţiei Eurovision de la TVR, în urma întregului eveniment este: "În orice concurs există învingători şi învinşi. Noi nu suntem nişte învinşi. Muzica şi viaţa merg înainte!".

37 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, în finala de sâmbătă au concurat 26 de ţări: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino şi Marea Britanie.

Ca şi la ediţiile precedente, cele mai multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Doar românii din străinătate au putut să îi voteze pe reprezentanţii României, urmărind concursul la televiziunea publică din ţara în care se află.

Rezultatele votului publicului din România au fost anunţate, ca şi în ultimii ani, de Sonia Argint Ionescu.

Finala Eurovision 2014 de la Copenhaga a fost transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi tvrplus.ro.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Malmö. Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici