VIDEO Petrecere aniversară, grandioasă, la Cannes: 70 de ani de festival, sărbătoriţi pe covorul roşu. Printre invitaţi, Will Smith, Charlize Theron, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Leonardo di Caprio GALERIE FOTO

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au sărbătorit marţi seară aniversarea de 70 de ani a evenimentului, printr-o petrecere grandioasă la care au participat numeroase celebrităţi, informează AP.

1589 afișări
Imaginea articolului VIDEO Petrecere aniversară, grandioasă, la Cannes: 70 de ani de festival, sărbătoriţi pe covorul roşu. Printre invitaţi, Will Smith, Charlize Theron, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Leonardo di Caprio GALERIE FOTO

Petrecere aniversară grandioasă, la Cannes: 70 de ani de festival sărbătoriţi pe covorul roşu

Nume mari din cinematografie, printre care şi foşti câştigători ai premiului Palme d'Or, s-au adunat pe covorul roşu la Festivalul de la Cannes, înainte de a participa la ceremonia în care s-a rememorat istoria festivalului printr-o serie de clipuri. Un moment emoţionant a fost acela în care s-au adus omagii victimelor expoziei de luni de la concertul Arianei Grande de pe Manchester Arena, Anglia.

Tot marţi, peste 100 de participanţi la renumitul festival s-au adunat pentru un „portret de familie la Cannes”.

Printre vedetele participante s-au numărat Will Smith, Charlize Theron, Tilda Swinton, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Leonardo di Caprio, directorul festivalului Thierry Fremaux, Salma Hayek, Paolo Sorrentino sau Jessica Chastain. Regizorii Guillermo del Toro, George Miller şi Alejandro Inarritu au fost prezenţi şi ei la eveniment. 

Cei mai aplaudaţi oaspeţi au fost câştigătorii trofeelor Palme d'Or, câţiva dintre aceştia regăsindu-se şi în filmele festivalului din acest an. Nume precum Roman Polanski, David Lynch, Jane Campion, Ken Loach, Bernardo Bertolucci, Michael Haneke s-au regăsit pe lista participanţilor la petrecerea de marţi seară.

Isabelle Huppert a deschis spectaculoasa ceremonie cântând „La mulţi ani” festivalului, apoi într-un scurt discurs a atacat problema inechităţii între sexe în cadrul festivalului: "70 de ani de Cannes, 76 de câştigători Palme d'Or şi doar un singur astfel de trofeu decernat unei femei. Fără comentarii", a spus Huppert.

Jane Champion este singura regizoare care a câştigat trofeul cel mare al festivalului. Şi actriţele Adele Exarchopoulos şi Lea Seydoux au obţinut trofeul, dar împreună, pentru "Blue is the Warmest Color."

Evenimentul nu a durat însă la fel de mult ca în alţi ani, în semn de respect faţă de tragedia de la Manchester. Pierre Lescure a declarat: „Cinematografia este alături de Manchester.”

La începutul zilei, participanţii la Festival au ţinut un moment de reculegere pe covorul roşu de pe treptele Palais des Festivals et des Congrès de Cannes.

La dineul acordat marţi seară cu ocazia momentului aniverar, regizorul mexican Guillermo del Toro a apărut într-o ipostază inedită: acesta a ţinut un moment muzical alături de o trupă de mariachi.

Sursa foto: Hepta

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici