Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Constituţiei, scenele petrecerilor de Revelion din Capitală

Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Constituţiei vor fi scenele marilor petreceri de Revelion din Capitală, unde aproximativ 50.000 de bucureşteni vor intra în noul an alături de trupe, artişti şi dansatori care vor încinge atmosfera, dar şi sub o ploaie de artificii.

165 afișări
Imaginea articolului Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Constituţiei, scenele petrecerilor de Revelion din Capitală

Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Constituţiei, scenele petrecerilor de Revelion din Capitală (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Piaţa Revoluţiei va fi şi la început de 2011 scena celui mai tare eveniment de Revelion - "L!Ve Revolution" -, care se va desfăşura începând cu ora 22.00 şi va fi difuzat integral de MTV România, în timp ce Pro TV şi Acasă TV vor avea intervenţii live de la show.

DJ-ii ProFM George Vintilă şi Marius Onuc, dar şi Sara şi Nicolai, gazdele show-ului din acest an, au pregătit invitaţi speciali pentru românii aflaţi în Piaţa Revoluţiei.

Pe scena "L!ve Revolution" vor urca Alexandra Stan, Anya, Antonia, Trupa Zero, Alex Velea, Delia Matache, Connect-R, Puya, Smiley, Voltaj şi Loredana.

Totodată, baletul "Dansez pentru tine", coordonat de Edi Stancu, va fi prezent pe scena din Piaţa Revoluţiei pentru a încinge atmosfera.

În plus, românii care aleg să-şi petreacă Revelionul în Piaţa Revoluţiei vor intra în 2011 sub o ploaie de artificii care va lumina, la propriu, cerul.

Întregul eveniment va fi difuzat integral de MTV România începând cu ora 22.00, iar Pro TV şi Acasă TV vor avea intervenţii live din Piaţa Revoluţiei. Internauţii vor putea şi ei să urmărească evenimentul pe mtv.ro, profm.ro, protv.ro, procinema.ro şi protvi.ro.

La petrecerea de Revelion din Piaţa Revoluţiei sunt aşteptaţi să participe, potrivit Jandarmeriei, aproximativ 30.000 de oameni.

Şi în Piaţa Constituţiei, la petrecerea de Revelion organizată de Primăria Capitalei, care începe vineri, la ora 18.00, sunt aşteptaţi să vină 20.000 de oameni.

Cei care aleg să îşi petreacă noaptea dintre ani în Piaţa Constituţiei îi vor asculta în concert pe Mandinga, Direcţia 5, Iris, Voltaj, Vama, Holograf, Andreea Banică, Alex şi Connect-R, invitaţi în scenă de gazdele evenimentului, Daniel Buzdugan şi Mihai Morar.

Cu cinci minute înainte de a trece în noul an, bucureştenii vor fi provocaţi să cânte alături de Holograf "Imnul Bucureştiului", o adaptare pe una dintre compoziţiile trupei, devenită hit în anul care tocmai se încheie.

Bucureştenii care vor petrece în Piaţa Constituţiei vor număra ultimele secunde din 2010 şi vor intra în noul an cu focuri de artificii.

Petrecerea din Piaţa Constituţiei se va încheia în prima zi a noului an, la ora 01.00, dar se va muta în acordurile de orchestre de pe Bulevardul Unirii, unde trecătorii se vor putea bucura de muzică încă două ore, timp în care vor cânta Adrian Naidin Band şi Ionel Tudor Band.

Şi pentru bucureştenii care nu vor să petreacă în aer liber au fost pregătite petreceri de Revelion.

Maratonul Revelionului la Opera Naţională Bucureşti, organizat pentru al cincilea an consecutiv şi devenit din noiembrie 2010 marcă înregistrată, îi aşteapă pe bucureştenii care au ales să petreacă o seară specială, cu muzică clasică, o reprezentaţie artistică de calitate şi o distribuţie de excepţie.

Spectacolul va începe la ora 18.00, iar cei care au ales să petreacă Revelionul la Opera Naţională vor avea parte de cină festiva, tombolă, foc de artificii şi alte surprize.

Artiştii Marian Pop, Crina Zancu, Petre Burca, Antonela Bârnat, Lucian Corchis, Daniel Filipescu, Mihaela Stanciu, Vasile Chisiu, Simona Neagu, Alin Mânzat îşi vor încânta spectatorii în noaptea de sărbătoare cu opereta "Liliacul, compusă de Johann Strauss-fiul, o producţie a teatrului liric londonez Royal Opera House (Covent Garden).

Rolul lui Frosch va fi interpretat de Pavel Bartos, actor al Teatrului Odeon. Momentele de balet vor fi interpretate de Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă şi Monica Petrică. Soliştii vocali, balerinii, orchestra şi corul Operei Naţionale, coordonat de maestrul Stelian Olariu, vor evolua sub bagheta dirijorului Vlad Conta.

Ca în fiecare an, o serie de invitaţi surpriză vor participa la "Balul prinţului Orlofsky" din actul al II-lea.

Bucureştenii care au ales să petreacă Revelionul la Opera Naţională au dat pentru un bilet la spectacol 60 de lei, iar cei care au vrut să rămână până în zori şi şi-au rezervat o masă au plătit alţi 500 de lei.

Şi Sectorul 6 a pregătit o petrecere de Revelion, în Parcul Drumul Taberei, unde, de la ora 18.00, sunt aşteptate aproximativ 2.000 de persoane. Dacă la cele două petreceri din Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Constituţiei intrarea este liberă, pentru Revelionul din Sectorul 6 doritorii de distracţie au plătit.

Celebrul "Vanghelionul" de la Romexpo, care a avut loc opt ani consecutiv şi la care participau aproximativ şapte mii de persoane, nu va fi organizat nici în acest an. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunţat că, pentru al doilea an consecutiv, a renunţat la organizarea Revelionului de la Romexpo din cauza crizei financiare.

Pentru ca petrecerile de Revelion din Capitală să se desfăşoare fără incidente, 250 de jandarmi vor fi prezenţi în Piaţa Constituţiei, alţi 150 în Piaţa Revoluţiei şi aproximativ 50 în Parcul Drumul Taberei.

Pentru petrecerea din Piaţa Revoluţiei, traficul rutier a fost restricţionat pe strada Franklin, pe Calea Victoriei (între Piaţa Victoriei şi strada I. Câmpineanu), precum şi pe străzile Ştirbei Vodă (între strada Luterană şi Calea Victoriei), George Enescu, Episcopiei, Constantin Exarcu, Dem I. Dobrescu şi C.A. Rosetti.

Şi pentru petrecerea din Piaţa Constituţiei a fost restricţionată circulaţia pe Bulevardul Unirii (între Bulevardul I.C. Brătianu şi Bulevardul Libertăţii) şi pe Bulevardul Libertăţii (între Bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie).

În noaptea dintre ani, între orele 23.30 şi 5.30 vor circula, la intervale de 30 de minute, autobuze, troleibuze şi tramvaie de pe 29 de linii care fac legătura între centrul Capitalei, locul petrecerilor de Revelion în aer liber şi celelalte zone. Şi metroul va circula toată noaptea de Revelion, la intervale de 20 de minute, iar în zilele de 1 şi 2 ianuarie vor avea programul din zilele de sărbătoare.

(Material realizat de Livia Ispas).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici