Povestea monedei, imprimată cu chipul regelui britanic Edward al VIII-lea, care s-a vândut la licitaţie cu 1,3 milioane de dolari

Una dintre cele mai rare monede din lume, o piesă de aur imprimată cu chipul regelui britanic Edward al VIII-lea înainte de abdicarea sa, s-a vândut cu 1 milion de lire sterline (1,3 milioane de dolari), stabilind un nou record pentru o monedă britanică, transmite Associated Press.

760 afișări
Imaginea articolului Povestea monedei, imprimată cu chipul regelui britanic Edward al VIII-lea, care s-a vândut la licitaţie cu 1,3 milioane de dolari

Povestea monedei, imprimată cu chipul regelui britanic Edward al VIII-lea, care s-a vândut la licitaţie cu 1,3 milioane de dolari

Moneda îl prezintă pe Edward, unchiul reginei Elisabeta a II-a, înainte ca acesta să renunţe la tron în 1936 pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson.

Cumpărătorul este un colecţionar privat care a dorit ca identitatea sa să rămână secretă. El a spus pentru BBC că a fost o oportunitate „unică în viaţă”.

Rebecca Morgan, şefa serviciului de colecţie la Royal Mint, a declarat că preţul record nu a fost surprinzător. "Moneda cu suveranul Edward al 8-lea este una dintre cele mai rare şi mai de colecţie monede din lume", a precizat Rebecca Morgan.

Monedele din aur de 22 de carate cu chipul regelui Edward al 8-lea nu au fost niciodată lansate publicului. Sub zece exemplare au fost bătute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici