Premieră: un avion a aterizat pe heliportul hotelului Burj al Arab

Pilotul polonez Lukasz Czepiela a intrat în istorie devenind prima persoană care a aterizat cu un avion pe heliportul hotelului Burj al Arab din Dubai.

2019 afișări
Imaginea articolului Premieră: un avion a aterizat pe heliportul hotelului Burj al Arab

Czepiela a reuşit să oprească avionul uşor în doar 21 de metri, aterizând pe o platformă de numai 27 de metri lăţime. Aceasta este situată la o înălţime de 212 de metri pe acoperişul clădirii cu 56 etaje.

„Cea mai mare provocare a fost lipsa unor puncte de referinţă externe, care se găsesc de obicei la un aeroport unde sunt sute de metri de pistă", a declarat el, potrivit CNN.

Cascadoria a fost pregătită din 2021 şi a necesitat 650 aterizări de testare, potrivit Red Bull.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici