Premiile Sindicatului producătorilor americani: Ce filme au fost nominalizate - VIDEO

Drama "Lincoln" regizată de Steven Spielberg, musicalul "Les Misérables" şi thrillerul lui Kathryn Bigelow despre capturarea teroristului Osama bin Laden "Zero Dark Thirty" se numără printre cele 10 filme nominalizate miercuri la premiile decernate de Sindicatul producătorilor americani (PGA).

180 afișări
Imaginea articolului Premiile Sindicatului producătorilor americani: Ce filme au fost nominalizate - VIDEO

Premiile Sindicatului producătorilor americani: Ce filme au fost nominalizate

Ben Affleck şi George Clooney, doi dintre producătorii filmului "Argo", regizat de Affleck, o peliculă despre drama ostaticilor americani din Iran, şi producătorii filmului "Django Unchained", regizat de Quentin Tarantino, o dramă western cu accente comice, se află şi ele pe lista peliculelor nominalizate de PGA (Producers Guild of America).

Cel mai recent film din seria "James Bond", intitulat "007: Coordonata Skyfall", care a depăşit săptămâna trecută pragul de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial, se regăseşte la rândul său pe lista celor 10 filme nominalizate la PGA 2013, prin intermediul producătorilor săi Barbara Broccoli şi Michael Wilson.

Pe aceeaşi listă se mai află pelicula "Life of Pi", regizată de Ang Lee, şi comedia cu accente dramatice "Silver Linings Playbook".

Lista este completată de filmul "Moonrise Kingdom", de Wes Anderson, şi de filmul independent "Beast of the Southern Wild".

Lungmetrajul "Frankenweenie", de Tim Burton, şi filmele realizate de studiourile Disney "Wreck-it Ralph", "Brave", "ParaNorman" şi "Rise of the Guardians" au fost nominalizate la categoria "cel mai bun film de animaţie".

La categoria "cel mai bun documentar" au fost nominalizate producţiile "A People Uncounted", "The Gatekeepers", "The Island President", "The Other Dream Team" şi "Searching For Sugar Man".

PGA a anunţat şi producţiile nominalizate la categoria "cel mai bun film TV sau miniserie", pe această listă regăsindu-se producţiile "American Horror Story", "Game Change", "Sherlock", "Hatfields & McCoys" şi "The Dust Bowl".

Peste 75% din peliculele nominalizate în anii trecuţi de PGA au fost nominalizate ulterior şi la premiile Oscar, iar 14 din ultimii 21 de învingători la trofeele PGA au primit în anii respectivi Oscarul pentru cel mai bun film al anului, aşa cum s-a întâmplat şi în 2012, când lungmetrajul "The Artist" a fost recompensat de ambele asociaţii americane.

Câştigătorii galei premiilor decernate de PGA vor fi anunţaţi pe 26 ianuarie la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici