Prima ţară din lume care introduce studiul schimbărilor climatice în şcoli

Italia va introduce, începând de anul viitor, studiul schimbărilor climatice şi al sustenabilităţii ca materie obligatorie pentru elevi, devenind astfel prima ţară din lume care face acest lucru, relatează site-ul postului CNN.

628 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din lume care introduce studiul schimbărilor climatice în şcoli

Prima ţară din lume care va introduce studiul schimbărilor climatice în şcoli

Ministrul Educaţiei, Lorenzo Fioramonti, a informat că, începând din septembrie 2020, toate şcolile publice vor avea incluse în programă 33 de ore pe an în care vor învăţa depre schimbările climatice.

"Ideea este ca cetăţenii să fie pregătiţi pentru urgenţele climatice", a declarat Vincenzo Cramarossa, purtătorul de cuvânt al lui Fioramonti.

De asemenea, dezvoltarea sustenabilă va apărea în materii mai tradiţionale, precum geografia, matematica şi fizica, a adăugat Cramarossa.

"Va fi acordată o atenţie mai mare acestor subiecte când vor fi predate materiile tradiţionale", a explicat acesta.

Încă de când a devenit ministru, Fioramonti a fost criticat de partidele de opoziţie pentru susţinerea acordată studenţilor care protestau pentru acţiuni împotriva schimbărilor climatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici