Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul şi crucea, neatinse de flăcări | FOTO

O serie de fotografii făcute în interiorul Catedralei Notre-Dame din Paris arată gradul de distrugere de pe urma incendiului puternic izbucnit luni seara, imaginile oferind, de asemenea, o mică speranţă că edificiul va putea fi restaurat, transmite sfgate.com.

23882 afișări
Imaginea articolului Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul şi crucea, neatinse de flăcări | FOTO

Edificiul este distrus aproape în întregime, dar primele imagini din interiorul clădirii arată că altarul şi crucea sa au rămas neatinse de flăcări. La nivelul boltei, există o gaură uriaşă, în dreptul locului unde se afla turla, aceasta prăbuşindu-se în timpul incendiului. 

Un oficial francez şi şeful departamentului de pompieri din Paris susţin că turnurile dreptunghiulare, puncte de referinţă ale Catedralei Notre-Dame, au fost salvate de flăcările puternice. Cu toate acestea, valoarea totală a pagubelor nu este cunoscută încă.

Şeful departamentului de pompieri de la Paris, Jean-Claude Gallet, a spus că datorită eforturilor neîncetate a sutelor de pompieri, flăcările nu s-au putut răspândi până la clopotniţa nordică.

 

De asemenea, Gallet spune că două treimi din acoperişul edificiului „a fost distrus". Pompierii au anunţat marţi dimineaţa că incendiul este „sub control”. Ministrul de Interne Laurent Nunez declară că autorităţile sunt „prudente", dar sunt într-adevăr mult mai optimiste decât la începutul operaţiunii.

Preşedintele Emmanuel Macron promite că va reconstrui monumentul istoric şi anunţă că va solicita ajutor international pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris. O campanie naţională de strângere de fonduri pentru reconstruirea edificiului va fi lansată marţi, preşedintele francez apelând la ajutor din partea „celor mai mari talente” ale lumii.

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” şi „profesionalismul” pompierilor, aceştia reuşind să salveze faţada edificiului şi două turnuri importante.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al capitalei Franţei, a fost construită în perioada 1163-1345 în stil gotic. Catedrala este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici