Primul american care va fi executat cu „masca morţii”

Kenneth Smith, în vârstă de 58 de ani, condamnat pentru o crimă comisă când avea 23 de ani, va deveni primul om din America executat cu o "mască a morţii". Va fi executat pe 25 ianuarie 2024.

2826 afișări
Imaginea articolului Primul american care va fi executat cu „masca morţii”

Sursa foto: AP

Smith va fi primul american care va fi executat cu această metodă, care presupune umplerea plămânilor şi a creierului cu azot, un compus inodor, incolor, insipid, dar letal.

În noiembrie 2021, Smith a fost programat să fie executat cu injecţie letală, dar procedura a fost amânată după ce executorii au avut dificultăţi în găsirea unei vene potrivite.

Acum, Smith va fi executat cu o „mască a morţii”, o metodă care nu a fost niciodată folosită până acum în Statele Unite. Patru experţi ai ONU au contestat legalitatea acestei metode, susţinând că nu există dovezi ştiinţifice care să ateste că aceasta este mai umană decât injecţia letală.

În 1988, Smith a fost condamnat la moarte pentru uciderea lui Elizabeth Sennett, o femeie de 45 de ani. El a fost angajat de soţul victimei, un pastor, cu 1.000 de dolari, pentru a o înjunghia pentru banii din poliţa ei de asigurare de viaţă, potrivit The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici