Primul IMAX din România se deschide la Bucureşti, în octombrie

Primul IMAX din România, operat de Cinema City International, se va deschide în luna octombrie, în cadrul unui megaplex de 21 de săli de cinema, ce vor fi inaugurate în mall-ul AFI Place Cotroceni.

409 afișări
Imaginea articolului Primul IMAX din România se deschide la Bucureşti, în octombrie

Primul IMAX din România se deschide la Bucureşti, în octombrie

Cinema City International va inaugura primul megaplex din România, un complex cu 21 de ecrane de cinema şi aproximativ 4.300 de locuri.

În cadrul megaplexului, Cinema City România va deschide prima sală IMAX, aducând astfel publicului din România cea mai completă experienţă cinematografică. Inaugurarea este prevăzută pentru luna octombrie a acestui an, în mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. Sala va avea o capacitate de 400 de locuri şi va putea găzdui până la 12 proiecţii.

IMAX (Image Maximum) este o experienţă tridimensională, foarte bine primită de public în cele mai mari oraşe ale lumii.

Ecranul, cu o dimensiune aproximativ egală cu cea a unei jumătăţi de teren de fotbal (sau înaltă cât o clădire de opt etaje), are o formă curbată, pentru a cuprinde vederea periferică a tuturor celor care vizionează.

Aranjamentul scaunelor în formă de amfiteatru aduce fiecare spectator în centrul acţiunii şi, cu ajutorul ochelarilor IMAX polarizaţi, imaginile par să părăsească ecranul şi să plutească în încăpere. Efectele 3D sunt posibile datorită peliculei de film speciale de 70mm, mult mai mare decât pelicula de 35 mm folosită în mod normal la proiecţiile cinematografice din sălile obişnuite.

Megaplexul va oferi tehnologie de ultimă generaţie prin cele 21 de săli de cinema, care vor fi dotate cu cele mai moderne echipamente, folosind renumitele proiectoare Kinoton, sisteme de sunet Dolby, precum şi cel mai revoluţionar sistem digital de proiecţie 3D.

Cinematograful va dispune de două baruri şi o cafenea. De asemenea, Cinema City va dispune de trei săli VIP (30-50 de locuri) cu fotolii de piele şi bufet gratuit nelimitat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici