Principesa Margareta a primit Marea Cruce a Ordinului Sfânta Isabel a Portugaliei

Principesa Margareta a primit Marea Cruce a Ordinului Sfânta Isabel a Portugaliei, un ordin dinastic aparţinând Casei Regale a Portugaliei, creat în anul 1801, informează Familia Regală a României.

253 afișări
Imaginea articolului Principesa Margareta a primit Marea Cruce a Ordinului Sfânta Isabel a Portugaliei

Principesa Margareta (Imagine: Mugur Varzariu/ Mediafax Foto)

Ordinul Regal Sfânta Isabel a Portugaliei este un ordin dinastic aparţinând Casei Regale a Portugaliei şi o are în frunte pe ducesa de Braganza, al nouălea Mare Maestru al Ordinului.

Distincţia a fost acordată Principesei moştenitoare Margareta a României "pentru contribuţia sa excepţională în domeniul social, educaţional şi cultural".

Potrivit Familiei Regale, această distincţie este încă o recunoaştere europeană şi internaţională pentru Principesa Margareta şi pentru România. Principesa Margareta a mai primit, în urmă cu nouă ani, Marea Cruce a Ordinului de Malta, iar în urmă cu trei ani, Legiunea de Onoare a Franţei.

Principesa Margareta a primit noua distincţie în cadrul unei ceremonii religioase care a avut loc sâmbătă, în Catedrala Catolică Portugheză de la Roma.

Marea Cruce a Ordinului a mai fost acordată, cu acelaşi prilej, marii ducese de Luxemburg şi principesei moştenitoare de Liechtenstein.

Ceremonia a fost urmată de un prânz oficial găzduit în reşedinţa Portugaliei de la Roma şi oferit de Ambasada Portugaliei pe lângă Sfântul Scaun.

La ceremonii au participat şi marele duce de Luxemburg, principele Jean al Franţei, principele Nicolas şi principesa Margareta de Liechtenstein şi alţi membri ai familiilor regale ale Europei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici