Procesul dintre familia Jackson şi compania AEG Live debutează astăzi la Los Angeles

Procesul dintre familia cântăreţului Michael Jackson şi compania AEG Live, pe care mama şi copiii artistului o consideră vinovată de moartea "regelui muzicii pop", debutează luni la Los Angeles, după trei săptămâni în care justiţia americană a ales membrii juriului.

201 afișări
Imaginea articolului Procesul dintre familia Jackson şi compania AEG Live debutează astăzi la Los Angeles

Katherine şi Joe Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Curtea Superioară din Los Angeles a încheiat, pe 23 aprilie, procesul de alegere a celor 12 membri ai juriului - şase femei şi şase bărbaţi - şi pe eventualii înlocuitori ai acestora şi a acordat câteva zile de repaus celor două părţi, înainte de debutul acestui proces, care va dura aproximativ trei luni.

Plângerea oficială a fost depusă în justiţie de Katherine Jackson, în vârstă de 82 de ani, şi de copiii cântăreţului american, decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul îl folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului său, Conrad Murray.

Reclamanţii consideră că AEG Live, compania organizatoare a celor 50 de concerte pe care Michael Jackson urma să le susţină la Londra, începând din iulie 2009, a dat dovadă de neglijenţă atunci când l-a angajat pe Conrad Murray pentru a veghea asupra stării de sănătate a artistului.

Katherine Jackson afirmă, în plus, că AEG Live a pus prea multă presiune asupra fiului ei, contribuind la ruinarea stării fizice şi mintale a acestuia.

Familia Jackson solicită de la această companie daune de 40 miliarde de dolari, reprezentând veniturile pe care starul american le-ar fi obţinut dacă ar mai fi în viaţă.

Reprezentanţii AEG Live spun că această sumă este "absurdă", întrucât cariera cântăreţului se afla în declin, în special din cauza problemelor acestuia cu justiţia şi a exilului autoimpus în Orientul Mijlociu.

În plus, AEG afirmă că megastarul nu a aşteptat repetiţiile pentru concertele londoneze pentru a abuza de medicamente, în special de propofol, şi a repetat de multe ori că nu este responsabilă de angajarea medicului Conrad Murray.

Medicul Conrad Murray a fost condamnat, în 2011, la patru ani de închisoare pentru ucidere involuntară, o sentinţă pe care a contestat-o de curând în apel.

Într-un interviu acordat recent postului CNN, realizat prin telefon din celula sa, medicul Murray a înlăturat dubiile care planau asupra eventualei sale depoziţii în cadrul procesului contra AEG Live: "Nu intenţionez să depun mărturie la proces", din cauza "procedurii de apel care este în curs".

În schimb, cei doi copii mai mari ai cântăreţului Michael Jackson, Paris şi Prince, sunt aşteptaţi să depună mărturie.

Deschiderea oficială a procesului, pe 2 aprilie, marcată prin selecţia juriului, nu a impresionat opinia publică: niciun membru al familiei Jackson nu s-a deplasat la tribunal, nici fanii cântăreţului, care au fost prezenţi în număr mare în faţa tribunalului în timpul procesului contra medicului Conrad Murray.

Mediatizarea procesului contra AEG ar putea avea de "suferit" de pe urma deciziei luate de judecătoarea Yvette Palazuelos, care a interzis televizarea audierilor, în ciuda cererilor repetate formulate de posturile americane de televiziune, în frunte cu CNN şi NBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici