Procesul în cazul Michael Jackson: Cum au reacţionat copiii starului când a fost anunţată moartea tatălui lor

Copiii cântăreţului Michael Jackson au devenit "isterici" în momentul în care medicii au anunţat moartea tatălui lor, a declarat luni medicul de la serviciile de urgenţe din Los Angeles care a pronunţat decesul starului, pe 25 iunie 2009.

567 afișări
Imaginea articolului Procesul în cazul Michael Jackson: Cum au reacţionat copiii starului când a fost anunţată moartea tatălui lor

Procesul în cazul Michael Jackson: Cum au reacţionat copiii starului când a fost anunţată moartea tatălui lor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Los Angeles a debutat, luni, a doua săptămână de audieri în cadrul procesului intentat lui Conrad Murray, medicul personal al "regelui muzicii pop".

Dezbaterile au început luni, la ora locală 08.45, la Curtea Superioară din Los Angeles, prin continuarea mărturiei depuse de medicul de la serviciile de urgenţe Richelle Cooper, care declarase vineri că Michael Jackson "era mort din punct de vedere clinic" atunci când a fost adus la spitalul UCLA, pe 25 iunie 2009.

Medicul Conrad Murray este judecat pentru uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson, decedat din cauza "unei grave intoxicaţii" cu propofol, un anestezic puternic pe care starul îl folosea pe post de somnifer.

Luni, medicul Richelle Cooper a spus că, după părerea ei, eforturile făcute de medici, la spital, pentru a-l readuce la viaţă pe artist au fost "zadarnice". "După evaluarea mea, atunci când Michael Jackson a fost adus la spital, era mort din punct de vedere clinic. Iar cum era aşa de aproximativ o oră (de când a încetat să mai respire, n.r.), eforturile de reanimare erau probabil zadarnice", a spus Cooper.

Decesul cântăreţului american a fost pronunţat la ora locală 14.26. Medicul Richelle Cooper - care se afla în contact, prin telefon, cu echipa de la serviciile de urgenţe trimisă la reşedinţa lui Michael Jackson spre sfârşitul dimineţii acelei zile - era pregătită pentru a pronunţa decesul starului încă de la ora 12.57, pe baza informaţiilor furnizate de pompieri. Însă medicul Conrad Murray a insistat pentru ca trupul starului să fie trimis la spital.

După ce a pronunţat decesul, Richelle Cooper a mers să îi vadă pe copiii cântăreţului. "Plângeau, erau în mod evident isterici şi erau îmbărbătaţi de o persoană care mi-a fost prezentată ca fiind bona lor", a declarat Richelle Cooper.

Cooper şi pompierii ajunşi primii la reşedinţa starului au declarat în faţa tribunalului că medicul Conrad Murray nu le-a spus niciodată, în ciuda întrebărilor repetate ce i-au fost puse, că i-a administrat propofol "regelui muzicii pop".

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, în special din cauza "unei grave intoxicări" cu propofol. Conrad Murray a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului american în dimineaţa morţii acestuia - la cererea lui expresă -, însă a respins acuzaţiile procurorului, potrivit cărora şi-a părăsit pacientul şi i-a asigurat îngrijiri medicale "foarte îndepărtate de standardele cerute".

În cazul în care va fi condamnat, medicul în vârstă de 58 de ani, eliberat pe cauţiune după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a practica medicina.

Audierile în procesul lui Conrad Murray vor dura aproximativ cinci săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici