Proconsul şi Grimus cântă în deschiderea concertului din Capitală al lui Eros Ramazzotti

Trupele Proconsul şi Grimus vor concerta în deschiderea show-ului pe care Eros Ramazzotti îl va susţine, pe 10 iulie, pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter" din Capitală, informează un comunicat.

66 afișări
Imaginea articolului Proconsul şi Grimus cântă în deschiderea concertului din Capitală al lui Eros Ramazzotti

Proconsul şi Grimus cântă în deschiderea concertului din Capitală al lui Eros Ramazzotti (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Trupa Proconsul a devenit cunoscută în 1999, când a lansat maxi-single-ul de debut "De la ruşi", deşi membrii formaţiei cântau de mult timp împreună. Convinşi că pot reuşi pe scena mare, şi-au schimbat numele din Take Five în Proconsul şi au compus primele piese originale. Materialul, care cuprindea piesele "De la ruşi" şi "Barosanu", s-a bucurat de succes imediat. În 2000, cu piesa "Cerul", formaţia obţine locul al treilea la festivalul de la Mamaia, secţiunea Creaţie. În acelaşi an, apare albumul "Tatuaj", în care sunt incluse piesele "Cerul", "Fata cu tatuaj", "De la Ruşi".

În 2002, albumul "Mi-ai luat inima" primeşte discul de aur pentru vânzări de 50.000 de unităţi. În 2003 apare cel de-al patrulea produs, "10 Poveşti", care se vinde în 20.000 de exemplare, iar single-ul "Nu mi-e bine fără tine" are parte de un videoclip inedit. Urmează apoi, în 2004, albumul "5", care marchează cinci ani de Proconsul. În 2005, concertul "Balade. Pentru tine", susţinut la Teatrul Naţional din Bucureşti se bucură de o mare apreciere a publicului, fiind urmat de un disc live cu acelaşi titlu.

În prezent, Proconsul înseamnă Robert Anghelescu (clape, voce), Bogdan "Bodo" Marin (voce), Dragoş Dincă (chitară, voce), James Alexander Lascu (chitară bas), Valentin Petricenco (tobe) şi Liuben Gordievski (clape).

Formată din Cristian (chitară), Bogdan (voce), Lehel (clape), Titus (bass), Vali (chitară) şi Tamas (tobe), trupa de rock alternativ Grimus s-a înfiinţat în 2005, la Cluj-Napoca. După numeroase concerte alături de trupe româneşti, precum Luna Amara, Omul cu Şobolani şi Kumm, în 2006, Grimus impresionează fanii muzicii alternative printr-o prestaţie spectaculoasă în cadrul celei de-a treia ediţii Stufstock. Urmează show-uri la diferite festivaluri autohtone, precum Top T, Heartrock 2, Rock la Mureş, Peninsula, Stufstock, Bestfest şi FânFest, deschideri de concerte pentru nume celebre precum Sophie Ellis Bextor, The Prodigy, The Rasmus, The Dandy Warhols şi Denzel, iar în 2007, Grimus este desemnată Best New Romanian Act, ajungând astfel în finala internaţională "Global Battle of the Bands".

Cântăreţul italian Eros Ramazzotti concertează, pe 10 iulie, la Bucureşti, pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter", show-ul din Capitală fiind inclus în turneul de promovare a celui mai nou album al artistului, "Ali e Radici". "Ali e Radici - World Tour 2009-2010" a debutat pe 21 octombrie, anul trecut, la Rimini, în Italia.

Cel de-al 11-lea album al lui Eros Ramazzotti, "Ali e radici", a fost lansat pe 22 mai 2009.

Printre cele mai cunoscute melodii ale lui Ramazzotti, în vârstă de 46 de ani, se numără "Se bastasse una canzone", "Un'altra te" şi "Terra promessa". În cei 25 de ani de carieră, Ramazzotti a vândut peste 40 de milioane de albume.

Starul italian a realizat câteva duete cu artişti prestigioşi, precum Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Patsy Kensit, Anastacia, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Laura Pausini şi Ricky Martin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici