Prostituatele din Paris, un pericol pentru soldaţii nazişti. Care a fost planul lui Hitler pentru a stopa răspândirea bolilor cu transmitere sexuală

Adolf Hitler a comandat păpuşi gonflabile pentru trupele sale, pentru a limita răspândirea bolilor venerice în rândul soldaţilor săi, pe care aceştia le contractau în mod frecvent de la prostituate.

1898 afișări
Imaginea articolului Prostituatele din Paris, un pericol pentru soldaţii nazişti. Care a fost planul lui Hitler pentru a stopa răspândirea bolilor cu transmitere sexuală

Prostituatele din Paris, un pericol pentru soldaţii nazişti. Care a fost planul lui Hitler pentru a stopa răspândirea bolilor cu transmitere sexuală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Savanţii nazişti au conceput "reconfortante sintetice" pentru soldaţii germani care se distrau puţin prea mult în Paris, informează thesun.co.uk.

Problema era atât de gravă, încât aceste boli venerice îi împiedicau pe soldaţi să-şi îndeplinească datoria pe front.

Proiectul păpuşilor gonflabile a început în 1940, după ce liderul SS Heinrich Himmler a constatat: "Cel mai mare pericol din Paris este răspândirea şi prezenţa ce nu poate fi controlată a prostituatelor - ele îşi agaţă clienţii în baruri, săli de bal şi în multe alte locuri. Este de datoria noastră să îi împiedicăm pe soldaţi să-şi rişte sănătatea de dragul unei aventuri".

Hitler a aprobat personal planul prin care ordona fabricarea acelor păpuşi gonflabile, blonde cu ochi albaştri, care, atunci când nu erau umflate, erau suficient de mici pentru a încăpea într-un buzunar.

Ele au fost testate de soldaţii aflaţi pe insula Jersey, situată în apropiere de coastele Normandiei, aflată în acea perioadă sub ocupaţie nazistă.

Himmler a fost atât de impresionat, încât a ordonat 50 de astfel de păpuşi pentru propriile sale trupe.

Însă proiectul a fost anulat în 1942, după ce soldaţii germani au refuzat să ia cu ei pe front acele păpuşi, din cauza ruşinii pe care o resimţeau atunci când erau capturaţi de soldaţii britanici.

Proiectul secret al păpuşilor gonflabile, denumit "Borghild Project", a fost descoperit de scriitorul Graeme Donald, în timp ce făcea cercetări pentru a descoperi istoria păpuşii Barbie, despre care se spune că ar fi fost inspirată de o păpuşă gonflabilă germană apărută după Al Doilea Război Mondial.

Potrivit acestui autor, atelierele unde erau fabricate păpuşile gonflabile naziste au fost distruse în timpul bombardării oraşului Dresda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici