Pui de iguane roz au fost văzuţi pentru prima dată în Insulele Galapagos

  • Oamenii de ştiinţă au descoperit pentru prima dată un număr de pui de iguane roz.
  • Aceste animale au fost recunoscute ca specie separată abia în 2009.
1338 afișări
Imaginea articolului Pui de iguane roz au fost văzuţi pentru prima dată în Insulele Galapagos

Sursa foto: Twitter

Acestea sunt originare doar dintr-o mică parte a Insulelor Galapagos şi sunt considerate în pericol critic de dispariţie, mai rămânând doar câteva sute în lume, potrivit BBC.
 
Au mai rămas doar aproximativ 200 de exemplare şi sunt limitate la pantele vulcanului Wolf din Isabela, ceea ce le face una dintre cele mai vulnerabile specii din Galapagos, deoarece vulcanul este încă activ.
 
Observată şi descrisă pentru prima dată de către rangerii Parcului Naţional în 1986, iguana roz a fost clasificată oficial abia în 2009 ca specie separată de celelalte iguane terestre din Galapagos, deoarece iniţial a fost trecută drept o ciudăţenie. Analizele genetice ulterioare sugerează că divergenţa a avut loc în urmă cu 5,7 milioane de ani, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai vechi evenimente de divergenţă înregistrate în Galapagos.
 
Asemănătoare ca aspect cu iguanele terestre din Galapagos, au un cap scurt şi picioare posterioare puternice, cu gheare ascuţite pe degetele de la picioare, dar, în ciuda aspectului lor intimidant, sunt în primul rând ierbivore - se hrănesc cu frunze şi fructe de pară spinoasă. Singura lor caracteristică definitorie este coloritul: roz cu dungi verticale întunecate de-a lungul corpului. Culoarea roz se datorează lipsei de pigment în piele, ceea ce permite să se vadă sângele de dedesubt.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici