Rage Against The Machine a susţinut un concert gratuit pentru peste 40.000 de fani, la Londra

Trupa americană Rage Against The Machine a susţinut un concert gratuit, duminică, în Finsbury Park din Londra, cântând în faţa a peste 40.000 de fani, informează contactmusic.com.

38 afișări
Imaginea articolului Rage Against The Machine a susţinut un concert gratuit pentru peste 40.000 de fani, la Londra

Zach de la Rocha, solistul trupei Rage Against The Machine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rockerii au susţinut acest concert în semn de mulţumire pentru fanii lor, după ce aceştia au iniţiat, în decembrie 2009, o campanie pe platforma online Facebook, prin care piesa "Killing in the Name", lansată în 1992 de trupa americană, a fost intens promovată pentru a ajunge în fruntea topului britanic al celor mai descărcate piese de pe internet în perioada Crăciunului. Scopul acestei campanii a fost acela de a împiedica piesa "The Climb", interpretată de Joe McElderry, câştigătorul ediţiei din 2009 a concursului televizat "The X Factor", să ajungă pe prima poziţie în acest clasament.

Cu ocazia acestui concert gratuit, muzicienii americani au donat fundaţiei de caritate Shelter, care ajută persoanele fără adăpost din Marea Britanie, cecul cu încasările obţinute din comercializarea online a piesei "Killing in the Name".

Zach de la Rocha, solistul trupei americane, a înmânat cecului lui Jon şi Tracey Morter, iniţiatorii campaniei pe Facebook.

Pentru a se amuza şi mai mult pe seama emisiunii de televiziune "The X Factor", membrii trupei au intrat pe scenă după prezentarea pe un ecran uriaş a unui videoclip în care o versiune animată a lui Simon Cowell, preşedintele juriului acestei emisiuni TV, i-a calificat pe rockerii americani drept "cea mai bună trupă rock and roll din lume".

Printre piesele interpretate s-au numărat hituri ale trupei, precum "Know Your Enemy", "Township Rebellion" şi "Bullet In The Head", dar şi un cover al piesei "White Riot" a trupei The Clash.

În deschidere au cântat trupele Gogol Bordello, Roots Manuva şi Gallows.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici