Reclamă la parfum interzisă în Marea Britanie pentru că simulează consumul de droguri - VIDEO

O reclamă TV pentru parfumul Belle D'Opium al casei de modă şi parfumuri Yves Saint Laurent (YSL) a fost interzisă în Marea Britanie, deoarece simula consumul de droguri, informează Brand Republic.

179 afișări
Imaginea articolului Reclamă la parfum interzisă în Marea Britanie pentru că simulează consumul de droguri - VIDEO

Reclamă la parfum interzisă în Marea Britanie pentru că simulează consumul de droguri - VIDEO

Advertising Standards Authority (ASA), autoritatea care reglementează conţinuturile publicitare din Marea Britanie, a interzis spotul TV al parfumului Belle D'Opium, reprezentanţii instituţiei considerând că modelul din reclamă simulează consumul de droguri.

Protagonista reclamei apare dansând în ritmurile unei tobe, înainte să cadă pe podea, într-o poziţie sexy. Sloganul reclamei este "I am your addiction, I am Belle D'Opium. The new fragrance by Yves Saint Laurant".

Confruntaţi cu asemenea probleme, reprezentanţii casei YSL au declarat că firma lor ia în serios responsabilitatea socială şi că au un cod etic foarte strict.

Pe de altă parte, membrii ASA s-au declarat foarte îngrijoraţi de scena în care personajul din reclamă îşi plimbă un deget de-a lungul braţului, ca şi cum ar încerca injectarea unei substanţe.

"Am fost, de asemenea, îngrijoraţi de scena în care femeia era arătată într-o serie de secvenţe scurte şi rapide, înainte de încheierea spotului cu scena în care ea este întinsă pe jos, acţiuni despre care credem că ar putea fi interpretate ca efecte ale stupefiantelor", au mai spus reprezentanţii ASA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici