Record mondial: un scoţian a înotat în apele pline cu rechini dintre insulele Noii Zeelande

Un scoţian a stabilit un record mondial pentru cea mai rapidă traversare înot a Strâmtorii Cook prin apele pline cu rechini dintre Insulele de Nord şi Sud ale Noii Zeelande, potrivit BBC.

1338 afișări
Imaginea articolului Record mondial: un scoţian a înotat în apele pline cu rechini dintre insulele Noii Zeelande

Sursa foto: Facebook

Andy Donaldson, în vârstă de 31 de ani, a înotat noaptea pentru a parcurge cei 23 de kilometri în 4 ore şi 33 de minute. El a aşteptat mai bine de trei săptămâni pentru a avea condiţiile potrivite înainte de a porni de la Wellington, în partea de jos a Insulei de Nord a Noii Zeelande. El a bătut recordul anterior, care a rezistat timp de 15 ani, cu doar patru minute. Înotătorul nu a avut voie să poarte costum de neopren şi a avut doar cască şi ochelari.

Zona traversată de scoţian este cunoscut pentru numărul mare de rechini albi şi pentru mareele puternice. Aceasta a fost a treia etapă din cele şapte care compun provocarea Oceans Seven. Bărbatul a doborât deja recordul britanic pentru traversarea înot a Canalului Mânecii şi a devenit primul scoţian care a înotat din Irlanda până în Scoţia.

Andy îşi propune să parcurgă toate cele şapte etape ale provocării în decurs de un an, un lucru care nu a mai fost realizat până acum. Următoarea probă va avea loc în aprilie, în Canalul Molokai din Hawaii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici