Regina Elisabeta a II-a, în primul ei mesaj televizat de Paşte: Coronavirusul nu ne va înfrânge, iar Paştele „nu a fost anulat”

  • Elisabeta a II-a a trasmis primul ei mesaj televizat de Paşte de când a devenit regina Marii Britanii
  • Regina în vârstă de 94 de ani a spus că Paştele „nu este anulat”, în ciuda crizei de sănătate globale care forţează familiile să stea separate
  • Coronavirusul „nu ne va înfrânge”, a mai transmis regina, potrivit The Guardian
1794 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a II-a, în primul ei mesaj televizat de Paşte: Coronavirusul nu ne va înfrânge, iar Paştele „nu a fost anulat”

Sursa foto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a a transmis, sâmbătă seara, primul ei mesaj televizat de Paşte, din cei 68 de ani de domnie.

Regina în vârstă de 94 de ani a spus că Paştele „nu este anulat”, în ciuda crizei de sănătate globale care forţează familiile să stea separate, practicând distanţarea socială, ci este o sărbătoare care este „necesară mai mult ca oricând”.

„Multe religii au sărbători care celebrează lumina ce învinge întunericul. Astfel de ocazii sunt adesea însoţite de aprinderea lumânărilor. Par să vorbească tuturor culturilor şi să atragă oameni de toate confesiunile şi atei. Sunt aprinse pe torturi şi pentru a marca aniversări ale familiei, atunci când ne adunăm veseli în jurul unei surse de lumină. Ne uneşte”, a spus regina.

„Pe măsură ce întunericul se lasă peste sâmbăta de dinaintea primei zile de Paşte, mulţi creştini vor aprinde împreună lumânări. În biserică, o lumină ar fi trecută de la unul la altul, răspândindu-se lent, apoi mai rapid, pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse. Este o modalitate de a arăta cum vestea bună a învierii a fost transmisă de la primul Paşte generaţiilor viitoare”, a adăugat regina.

„Anul acesta, Paştele va fi diferit pentru mulţi dintre noi, dar, stând separaţi, le oferim siguraţă celorlalţi. Dar Paştele nu este anulat; într-adevăr, avem nevoie de Paşte mai mult ca oricând”, a transmis aceasta, potrivit The Guardian.

Regina a mai subliniat că „lumina” va învinge vremurile „întunecate”.

„Coronavirusul nu ne va înfrânge. Pe cât de întunecată poate fi moartea - mai ales pentru cei care suferă -, lumina şi viaţa sunt mai mari”, a mai spus aceasta.

„Fie ca lumina vie a speranţei Paştelui să fie o călăuză puternică atunci când ne înfruntăm viitorul”, a spus Elisabeta a II-a.

Se crede că regina, care este şi şeful Bisericii anglicane, a ales să difuzeze acest mesaj sâmbătă seară şi nu în prima zi de Paşte pentru a nu le umbri pe cele transmise de liderii religioşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici