REPORTAJ: Billy Idol, în formă maximă, şi-a făcut publicul să danseze la Arenele Romane - FOTO

Billy Idol a cântat, duminică seară, la Bucureşti, în faţa spectatorilor care au umplut Arenele Romane şi care au dansat şi s-au bucurat de hiturile acestuia şi de prezenţa scenică a favoritului lor, aflat, la aproape 60 de ani, în formă maximă.

2352 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Billy Idol, în formă maximă, şi-a făcut publicul să danseze la Arenele Romane - FOTO

REPORTAJ: Billy Idol, în formă maximă, şi-a făcut publicul să danseze la Arenele Romane (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Arenele Romane s-au umplut, duminică seară, cu admiratori ai rebelului rocker, mulţi dintre cei prezenţi venind cu copii de trei-patru ani, pe care îi ţineau în braţe sau în cârcă. Încă de la primele sunete ale concertului, Billy Idol a fost primit cu aplauze şi urale de un public dornic să danseze şi să se bucure de prezenţa idolului lor. Iar Billy Idol le-a oferit exact ce şi-au dorit: timp de aproape două ore a cântat piesele care l-au făcut celebru, printre care "Cradle of Love", "Dancing With Myself", "Flesh for Fantasy", "Sweet Sixteen", "Mony Mony", "Eyes Without a Face", "Rebel Yell" şi "White Wedding". De asemenea, Billy Idol a cântat "L.A. Woman", a formaţiei The Doors, piesă prezentată la Arenele Romane, spre deliciul publicului, ca "Bucureşti Woman".

Billy Idol şi formaţia sa au recurs la întregul arsenal de trucuri rock pentru a cuceri definitiv un public deja încântat de muzică. Artistul şi-a scos, la un moment dat, geaca din piele neagră cu care îşi începuse concertul, rămânând, pentru câteva piese, la bustul gol. Mişcările sale lente au fost primite cu urale, în special de admiratoarele încântate. Billy Idol le-a trimis bezele celor din public, le-a aruncat beţe de tobe, pene de chitară şi a dialogat cu ei: "Do you feel alright?", "Bucharest, is good to see you!", "Go, Bucharest!". Iar reacţia publicului a fost pe măsură: cei prezenţi au dansat energic pe fiecare piesă ritmată, au aplaudat şi au ovaţionat îndelung.

Chitaristul a încântat publicul, la rândul său, cu solo-uri prelungi, care au inclus teme de muzică clasică spaniolă şi secvenţe din piesele "Over The Hills And Far Away" şi "Stairway To Heaven" ale formaţiei Led Zeppelin. De asemenea, chitaristul a imitat celebrul ţopăit al liderului AC/DC Angus Young şi cântatul la chitară cu dinţii, brevetat de Jimi Hendrix.

La final, luminile au fost aprinse înspre public, astfel încât toţi cei prezenţi i-au aplaudat pe instrumentişti, prezentaţi chiar de Billy Idol: Steve Stevens - chitară solo (care a cântat şi cu Michael Jackson), Stephen McGrath - bass, Billy Morrison - chitară ritm, Erik Eldenius - tobe, Paul Trudeau - clape.

Luni seară, Billy Idol va cânta, în premieră, la Cluj-Napoca, pe stadionul Cluj Arena.

În luna octombrie 2014, artistul îşi va lansa autobiografia "Dancing with myself" şi un nou album de studio.

Billy Idol a fost unul dintre primele staruri lansate de MTV şi se află pe locul 55 în topul VH1 al celor mai sexy 100 de artişti din întreaga lume. A renunţat la cursurile Universităţii Sussex după numai un an. Este vegetarian şi, se pare, predispus accidentelor. În timpul filmărilor pentru videoclipul "Eyes without a Face", a rămas temporar fără vedere, din cauza supraîncălzirii lentilelor sale de contact de la lumina reflectoarelor din studio. Similar, la filmările pentru "Craddle of Love", a fost paralizat de la brâu în jos ca urmare a unui accident serios de motocicletă.

"Rebel Yell", cea mai cunoscută piesă a sa, i-a fost inspirată de o petrecere dată de colegii de la The Rolling Stones (Mick Jagger, în casa lui Ronnie Wood). A fost solistul popularei trupe britanice de punk Generaţia X, din 1976 până la destrămarea trupei, în 1981 (formaţie în care au activat şi Susan Dallion - Siouxsie Sioux, ulterior vocea Siouxsie & the Banshees, şi John Simon Richie, ulterior Sid Vicious de la The Sex Pistols). Apoi, a decis să îşi încerce norocul în America, moment în care s-a asociat cu Steve Stevens - de aici încolo, Billy Idol a înregistrat hit după hit, printre care "Rebel Yell", "White Wedding", "Dancing With Myself", "Flesh For Fantasy", "Hot In the City", "Eyes Without A Face", "Cradle of Love" şi multe altele.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici