Video REPORTAJ: Bucureştenii au "atins" stelele cu Thirty Seconds To Mars, într-un show cu un scenariu de Oscar - VIDEO, FOTO

Bucureştenii au "atins" stelele cu formaţia Thirty Seconds To Mars, sâmbătă seară, la concertul de la Romexpo, într-un show cu un scenariu de Oscar, care a cuprins explozii de lumini, confetti şi energie, publicul recompensându-i pe membrii trupei cu aplauze puternice şi melodii cântate la unison.

1093 afișări

Pentru prima oară în România, Thirty Seconds to Mars şi-a răsplătit fanii, veniţi cu miile, sâmbătă seară, la Romexpo, cu un concert incendiar, plin de lumini şi energie. Astfel, după aproape două ore în care solistul Jared Leto, toboşarul Shannon Leto şi chitaristul Tomo Miličević au cântat piesele care i-au făcut cunoscuţi, publicul nu a avut parte doar de un spectacol, ci de o adevărată experienţă.

Imediat după ce formaţia Bad Things şi-a încheiat reprezentaţia din deschiderea concertului de la Romexpo, iar pe scenă se aduceau instrumentele celor de la Thirty Seconds To Mars, fanii deveniseră deja nerăbdători să-i vadă pe americani. I-au strigat, aplaudat şi aşteptat cu mai multe pancarte pe care scria "We will never forget/ Nu vom uita niciodată", unul din versurile melodiei "Closer to the Edge".

Puţin trecut de ora 21.00, artistul Jaret Leto şi-a făcut apariţia pe scena amplasată la Romexpo. Câştigător al unui premiu Oscar, Leto şi-a interpretat bine rolul şi în spectacolul de la Bucureşti. Îmbrăcat cu totul în alb, cu o coroană aurie pe cap, ochelari de soare şi fluturând un steag cu unul dintre simbolurile formaţiei desenat pe el (un triunghi), acesta a păşit pe acordurile melodiei "Birth", urmată de "Night of the Hunter".

"Voi credeţi în noi, România?", a întrebat solistul formaţiei în engleză. "Pentru că noi credem în tine", a continuat Jaret Leto, în aplauzele puternice ale publicului. La primele acorduri ale melodiei "This is war", spaţiul de la Romexpo a devenit roşu de la luminile proiectate de pe scenă, iar fanii au izbucnit în aplauze.

Imediat, deasupra publicului s-au ivit mai multe baloane colorate ce au zburat încet-încet spre Marte. "Nu vom uita cât vom trăi seara asta", a spus Jared Leto. "Atât de multe feţe frumoase. (...) Aţi aşteptat prea mult să venim (în România, n.r.). Ne pare rău. O să revenim în această ţară. O dată, încă o dată şi încă o dată", a continuat acesta.

Şi pentru că "scenariul de Oscar" trebuie să fie strălucitor, în timpul piesei "Conquistador", o ploaie de confetti a explodat în faţa scenei, Thirty Seconds To Mars continuând cu "Kings and Queens". Jared Leto şi-a folosit abilităţile actoriceşti şi pe tot parcursul concertului a comunicat cu publicul, implicându-l în scenariul show-ului şi reuşind astfel să rupă bariera dintre artist şi fan.

"Cine este cel mai nebun român?", a întrebat Leto. Din public s-au ridicat mai multe mâini, câştigătorul desemnat fiind un băiat, pe nume Vlad, pe care artistul american l-a îmbrăţişat când a urcat pe scenă. "Învaţă-mă ceva în română", l-a rugat cântăreţul. Poate din cauza emoţiilor sau din lipsă de inspiraţie, acesta l-a învăţat pe artistul american să spună "Du-te dracu'". Astfel, de pe scena de la Romexpo, Jared Leto a exersat de câteva ori această expresie, plecând din România cu o nouă sintagmă. Ar fi fost frumos să-l înveţe "Bucureşti, eşti minunat!".

Seara a continuat cu "I will never forget the moment, the moment/ I will never forget this night/ We sing, we sing..." (Nu voi uita niciodată momentul/ Nu voi uita niciodată această noapte", n.r.), versurile pe care Jared Leto a fluturat cu putere steagul României, în timp ce întreaga audienţă cânta melodia "Do or die".

Un moment special al concertului a fost intrepretarea piesei "Hurricane" în variantă acustică, Jared Leto transmiţând fanilor că sunt "nişte cântăreţi extraordinari".

La fel ca un regizor, Jared Leto a avut multe cerinţe pentru public. Le-a cerut fanilor să se urce unul pe umerii celuilalt, să sară, iar pentru interpretarea melodiei "City of Angels", artistul le-a spus să îşi aprindă luminile la telefoane şi brichetele. Scenariul show-ului a inclus şi piesele "The Kill" şi "End of all Days", mâini ridicate în aer, cântat la unison şi multe aclamaţii din partea publicului.

"Vreau să cântaţi atât de tare încât toată planeta să vă audă şi să îşi fi dorit să fi fost aici", le-a mai spus artistul american fanilor veniţi la Romexpo.

Şi Andreea, o tânără din Bucureşti, a avut şansa de a-l îmbrăţişa pe artistul american. "Şi femeile sunt frumoase aici, nu doar bărbaţii", a afirmat Leto, după ce la începutul concertului acesta a precizat că "sunt mulţi băieţi frumoşi aici. (...) fetele sunt norocoase". Alături de tânăra din Capitală a mai urcat o domnişoară, muzicianul invitându-le pe cele două să rămână pe scenă pentru a le oferi un "show privat". "Nu e ceea ce vă gândiţi voi", le-a spus acesta râzând.

Versurile "No I'm not saying I'm sorry/ One day maybe we'll meet again" au răsunat în Capitală, iar confettiile şi-au făcut din nou apariţia, odată cu încheierea concertului cu melodia "Closer to the Edge".

Au părăsit scena, dar pentru scurt timp, revenind după ce publicul a început să-i strige. "O să spun fiecărei formaţii din America să vină aici. Sunteţi extraordinari. (...) O să ne întoarcem", a spus Jared Leto.

"Gala" Thirty Seconds To Mars a ajuns la finalul ei cu melodia "Up in the air", o mulţime de fani chemaţi pe scenă, aplauze, în timp ce baloanele zburau în continuare spre Marte, iar povestea "mergea înainte", după ce, la începutul concertului, Jared Leto le spusese spectatorilor: "Hai să atingem stele în seara asta".

Poza de final alături de fanii prezenţi pe scenă şi triunghiurile formate din degetele spectatorilor au stins luminile la Romexpo, Jared Leto mulţumind publicului în repetate rânduri pentru atmosfera creată. "Vă iubesc. Să aveţi o seară minunată", a spus Leto, plecând de pe scenă în aplauzele celor prezenţi.

Concertul susţinut la Bucureşti de Thirty Seconds To Mars a făcut parte din turneul de promovare al celui mai recent album al său "Love Lust Faith + Dreams".

Lansat la casa de discuri Polydor Records, "Love Lust Faith + Dreams" - albumul ce dă şi numele turneului - a înregistrat un mare succes în întreaga lume, clasându-se pe locul al cincilea în topurile din Marea Britanie, Germania, Italia, Austria, Portugalia, Australia, Mexico, Elveţia şi Polonia şi pe locul al şaselea în Statele Unite ale Americii şi Canada.

Precedentul turneu Thirty Seconds to Mars - "This is War" - a doborât recordul pentru cel mai lung turneu realizat vreodată de o trupa rock, intrând în Guinness World Record. Trupa a concertat fără întrerupere timp de doi ani, în 60 de ţări de pe şase continente, majoritatea evenimentelor fiind sold out. Au fost 311 spectacole, care au atins un public de peste trei milioane de persoane.

Concertul de la Bucureşti a fost organizat de D&D East Entertainment şi East European Production.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici