REPORTAJ: Morcheeba la Bucureşti - un show fără bariere

Fanii trupei Morcheeba au pornit, miercuri seară, la Arenele Romane din Bucureşti, într-o călătorie muzicală de excepţie alături de formaţia britanică, dansând şi cântând laolaltă pe ritmuri trip-hop, după ce solista a cerut ca barierele dintre zonele Golden Ring şi Regular să fie "desfiinţate".

778 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Morcheeba la Bucureşti - un show fără bariere

REPORTAJ: Morcheeba la Bucureşti - un show fără bariere

Miercuri, în jurul orei 19.30, în cortul încălzit de la Arenele Romane, fanii trupei Morcheeba începeau să se strângă. Unii dintre ei, cumpăraseră deja albume ale formaţiei britanice şi încercau să-şi găsească locul cel mai bun pentru a se bucura de spectacolul care avea să înceapă. La ora 20.00, a urcat pe scenă formaţia românească The Speakers, care a cântat în deschiderea show-ului formaţiei Morcheeba.

Britanicii de la Morcheeba au urcat pe scenă în jurul orei 21.00, în aplauzele publicului, iar călătoria muzicală a început cu piesa "Make Believer", de pe noul album, "Head Up High".

Însă, după prima piesa cântată, solista Skye Edwards şi-a arătat nemulţumirea faţă de spaţiul relativ gol care despărţea zona Golden Ring de Regular. "Este ceva în neregulă aici", a spus solista trupei Morcheeba, adăugând că nu-i poate vedea pe spectatori.

La aproximativ 15 minute după debutul concertului şi doar câteva melodii cântate, Skye Edwards le-a cerut organizatorilor show-ului să îndepărteze barierele care despărţeau publicul în cele două zone. "Putem să îndepărtăm bariera, vă rog? Este posibil? Nu este un show adevărat. Acesta nu este modul în care ne place să cântăm. Deci, putem să îndepărtăm bariera?", a cerut Skye.

Din acest motiv, concertul a fost oprit preţ de câteva minute. "Cel puţin deschideţi bariera ca să intre lumea", a repetat insistent Skye Edwards, fiind aplaudată de public. "Îmi pare rău, dar nu sunt de acord cu Golden Ring", a mai spus aceasta. Diferenţa de preţ între biletele pentru zona Golden Ring şi cele pentru Regular a fost de 100 de lei.

După aproximativ două minute în care organizatorii nu le-au permis celor din zona Regular să vină în Golden Ring, în ciuda insistenţelor solistei, aceasta a spus că va coborî ea însăşi să mute bariera, dacă nu face nimeni acest lucru. "Vă rog, deschideţi bariera sau nu vom continua (concertul, n.r.). Vorbesc serios. Plec. Deschideţi bariera sau nu vom continua, pentru că nu este distractiv", a mai spus Skye Edwards.

Publicul a aplaudat iniţiativa solistei şi mulţi fani au început să sară gardurile care separau cele două zone. "Hai, sari!" se auzea din public.

Pentru ca show-ul să continue, cei din spate au fost lăsaţi să vină mai în faţă. "Haideţi aici, să facem o petrecere adevărată. Îmi pare rău că aţi plătit mai mult pe bilete, dar trebuie ca toată lumea să se simtă bine, nu să fim separaţi", a mai spus solista.

După aproximativ cinci minute de aşteptare, show-ul a reînceput. "Puteţi să cântaţi cu mine? Dacă nu ştitţi, vă învăţ". Distracţia a reînceput, fanii trupei britanice au aplaudat, au cântat şi au dansat pe ritmurile muzicii Morcheeba.

În timpul concertului, Skye Edwards a luat albume de la fani şi le-a semnat. "Lumea încă mai cumpără muzică", a spus uimită aceasta.

Piese precum "Shoulder Holster", "Part of the proces" şi Blindfold" au răsunat timp de o oră şi jumătate în cortul de la Arenele Române, fanii Morcheeba cântând, dansând şi aplaudând alături de trupa britanică.

Plecarea muzicienilor de pe scenă a stârnit un val de aplauze, formaţia Morcheeba fiind astfel rechemată să cânte. Membrii trupei s-au lăsat puţin aşteptaţi înainte să revină pe scenă, bucurându-se de aplauzele furtunoase care veneau din partea publicului.

Întorşi pe scenă, membrii formaţiei au continuat show-ul cu şi mai multă energie şi bună dispoziţie. Înainte de a începe să cânte, Skye Edwards le-a cerut fanilor prezenţi la spectacol să aprindă luminile pe care le au la ei. "Se vede atât de frumos! Voi nu vedeţi, dar este foarte frumos", a spus solista, descriind imaginea sutelor de fani care au aprins luminile de la telefoane şi brichete.

Mai mult decât atât, solista a luat telefonul unui fan şi s-a filmat în timp ce cânta, după care i-a filmat pe cei aproximativ 2.000 de spectatori care cântau şi dansau alături de ea.

"Roma nu a fost construită într-o zi/ Rome Wasn't Built in a Day", dar trupa Morcheeba a reuşit, miercuri, la Bucureşti, să susţină un concert fără bariere, în care fanii au cântat şi au dansat laolaltă.

Concertul de la Bucureşti a făcut parte din turneul de promovare a noului album al trupei Morcheeba, "Head Up High".

"Head Up High", al optulea album de studio al trupei Morcheeba, reflectă o serie de schimbări semnificative din viaţa fomaţiei, celebrând în acelaşi timp succesul unei cariere care se întinde de-a lungul a 18 ani. Atât timp a trecut de la lansarea albumului lor de debut, " Who Can You Trust", un simbol al stilului trip-hop care i-a propulsat către recunoaşterea mondială, cu milioane de exemplare vândute în lumea întreagă.

Pentru noul album, Morcheeba a colaborat cu invitaţi excepţionali: legenda hip-hop Chali 2na (Jurassic 5), mogulul rap Nature Boy Jim Kelly, James Petralli (White Denim), Rizzle Kicks şi Ana Tijoux. Diversitatea vocilor de pe album, un merit incontestabil al grupului Morcheeba, subliniază influenţa pe care o trupa o exercită asupra unor artişti din diverse generaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici