REPORTAJ - Târgul de Turism: Nimfe, personaje mitologice, vacanţe la 1 euro şi Mazăre costumat în gladiator - FOTO

Un spectacol pe teme mitologice, cu personaje îmbrăcate în nimfe, sirene şi ciclopi, vacanţe în străinătate la preţul de un euro, reduceri de până la 50% pentru unele destinaţii şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, costumat în Ulise, sunt câteva dintre atracţiile târgului de turism de la Romexpo.

3277 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Târgul de Turism: Nimfe, personaje mitologice, vacanţe la 1 euro şi Mazăre costumat în gladiator - FOTO

Radu Mazăre (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM şi Turism, nu a avut prea mare succes la intrarea în târg, pentru că privirile vizitatorilor şi ale presei erau aţintite spre şefa ANAT, Corina Martin, costumată în personajul mitologic Medusa.

Chiar dacă nu are o siluetă pentru care să fie invidiată, Martin a apărut la târg îmbrăcată într-o rochie mulată, care imită pielea de şarpe. Decolteul amplu al Corinei Martin, pe care se încolăcise un şarpe din plastic, a aruncat-o în anonimat pe Maria Grapini, îmbrăcată într-un costum decent şi discret de doamnă trecută de ceva vreme de tinereţe.

După discursurile de inaugurare, unde nimeni nu spunea mare lucru, dar toţi vorbitorii păreau emoţionaţi, Grapini a pornit să viziteze standurile. Presa şi mare parte dintre vizitatori au rămas însă în jurul standului Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, unde urma să înceapă un show pe teme mitologice.

Pe o scenă asemănătoare celor de la prezentările de modă au început să defileze manechine în costume de baie, sub privirile directorului Romexpo, Mariana Suciu, ale vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) Mirela Matichescu şi ale omului de afaceri Viorel Păunescu. Au urmat alte manechine, tot în costume de baie, dar cu aripi de înger, apoi altele îmbrăcate cu un fel de pene şi altele în rochii de seară.

Următorul moment a adus la rampă reprezentantele mai multor cluburi din Mamaia, care au dansat provocator pe micul podium, printre care şi cele ale unei discoteci care o are printre acţionari pe vicepreşedinta ANT, Mirela Matichescu. Reprezentantele celorlalte cluburi erau îmbrăcate sumar, părând un soi de animantoare, în timp ce reprezentanţii discotecii Mirelei Matichescu, două fete şi doi băieţi, au apărut în costume care aminteau de cântăreţii de rock, cu geci de piele, tricouri negre şi blugi rupţi. Din coada chitarei unuia dintre băieţi au început să iasă flăcări, după care au părăsit scena.

A urmat momentul culminant - un fragment din carnavalul care va fi organizat în vară la Mamaia şi care va avea ca temă "Legendele Olimpului". A intrat în scenă un ciclop musculos, cu dinţi strâmbi, un budugan în mânâ şi sandale cu toc. Mai multe manechine vopsite pe faţă cu argintiu l-au înconjurat după care şi-a făcut loc Hercule, foarte scund, musculos şi cu un soi de creastă. Chiar dacă defilau pe muzică de club, micul Hercule părea mai degrabă un fan al manelelor.

Scena s-a golit şi pe ea a păşit, în ritm de dans, Corina Martin, machiată strident, care pe lângă rochia cu imprimeu de şarpe purta pe cap o coroană plină cu pietre colorate şi cu mici şerpi din plastic.

Ultimul pe scenă a intrat primarul Constanţei, Radu Mazăre, îmbrăcat ca un gladiator disco, cu pietre colorate, care le imitau pe cele preţioase, fixate pe coif şi pe platoşa sub care avea un fel de cămaşă albastră. Toţi cei prezenţi la stand au remarcat prin orificiile coifului privirea extrem de visătoare şi zâmbetul pierdut al primarului. Odată cu intrarea lui Mazăre, care dansa încet şi priceput pe ritmuri de samba, au urcat pe scenă toţi cei care au defilat înainte şi au început să danseze alături de el.

"Nimfele şi sirenele nu sunt toate ale mele", a glăsuit Mazăre, cu privirea ceva mai vioaie.

El i-a îndemnat pe vizitatorii târgului să vină la Mamaia şi să-şi găsească o nimfă, o sirenă, o fată sau chiar o nevastă.

"Cert este că vă aştept la Mamaia, vă aştept într-un loc în care să scăpaţi de grijile de zi cu zi, într-un loc în care să uitaţi pentru o săptămână-două sau cât vă ţin buzunarele de criză, de politică, de obligaţii, de greutăţi. Dacă vreţi să fiţi liberi ziua, noaptea, dacă vreţi să simţiţi cu adevarat ce înseamnă să trăiţi, veniţi la Mamaia", şi-a încheiat Mazăre discursul.

Aglomeraţia s-a mutat apoi la standul unei mari agenţii de turism, unde pe parcursul târgului, în fiecare zi, la ora 14:00 şi 17:00, toată lumea se opreşte din lucru sau discuţii şi dansează "Harlem shake", unii dintre ei îmbrăcaţi în costume şi cravate, alţii cu măşti şi costume. După fiecare dans agenţia pune în vânzare câteva sute de bilete în Grecia, unde cazarea costă un euro pentru o săptămână, la care cei care nu merg cu maşină proprie şi aleg autocarul vor mai plăti sub 50 de euro pentru transport.

Standul unui lanţ hotelier a atras şi el atenţia vizitatorilor, pentru că imita o porţiune de plajă cu nisip, pe care se bronzau la un bec două fete şi un baiat, toţi în costume de baie şi ochelari de soare.

"E obositor. Cea mai obositoare muncă este statul degeaba", a spus una dintre cele două fete.

Ea a observat că este privită şi de femei, alături de bărbaţi. Totuşi, spune ea, cei care o privesc cu ochii cei mai pofticioşi sunt bărbaţii în vârstă.

Poate pentru că pe mulţi îi atrage ceea ce nu-şi pot permite, standurile agenţiilor care vindeau pachete scumpe erau destul de pline. Cea mai scumpă vacanţă din târg costă peste 20.000 de euro şi durează 23 de zile - o călătorie cu avionul în jurul lumii.

Sunt însă multe oferte cu vacanţe de 3.000 de euro în Vietnam şi Cambodgia, 2.500 de euro în Bali sau Caraibe, peste 1.200 de euro în Thailanda, dar şi 16.000 de euro un circuit în Australia şi Noua Zeelandă.

Pentru cei care au bani, nimic nu este prea scump. Ceilalţi se mulţumesc cu vacanţe de câteva sute de euro, iar cine nu îşi permite nici măcar atât ar putea spera la vacanţa de un euro. Iar pentru cei care şi un euro este foarte mult, singura mângâiere, dacă vin în târg, ar fi să privească gratis la fetele care defilează pe scenă lângă Radu Mazăre şi să-şi imagineze că evadează cu ele pe plajele exotice unde îşi face concediile primarul Constanţei, în timp ce pe noi ne invită să petrecem o vacanţă de vis la Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici