Rio de Janeiro, în competiţie pentru cea mai bună destinaţie gay

Rio de Janeiro este în competiţie pentru obţinerea titlului de cea mai bună destinaţie gay din lume, alături de alte cinci oraşe, au anunţat, joi, responsabilii departamentului de turism local.

59 afișări
Imaginea articolului Rio de Janeiro, în competiţie pentru cea mai bună destinaţie gay

Rio de Janeiro, în competiţie pentru cea mai bună destinaţie gay (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Rio de Janeiro, în competiţie pentru cea mai bună destinaţie gay (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Celelalte oraşe aflate în competiţie sunt Barcelona, Buenos Aires, Londra, Montréal şi Sydney, potrivit reprezentanţilor din SUA ai "Rio Convention et Visitors Bureau" (RC&VB), o agenţie de promovare turistică a oraşului Rio de Janeiro.

Evenimentul este organizat de Logo, un post de televiziune al grupului MTV dedicat publicului GLBT (gay, lesbiene, bisexuali şi transsexuali), iar premiul va fi decernat de site-ul dedicat turismului gay Trip Out Gay Travel.

O echipă compusă din jurnalişti, editori, reprezentanţi ai sectorului de turism a ales oraşele candidate.

Internauţii sunt invitaţi să voteze, iar numele câştigătorului va fi anunţat pe 2 noiembrie, cu ocazia celei de-a 10-a conferinţe a turismului gay, care va avea loc la Boston (SUA).

Rio de Janeiro, în competiţie pentru cea mai bună destinaţie gay (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Importanţa şi dezvoltarea turismului gay în lume este incontestabilă. Rio are toate caracteristicile pentru a fi desemnat un oraş «gay friendly» (prietenos cu persoanele gay)", a declarat Paulo Senise, de la RC&VB.

În afară de titlul de cea mai bună destinaţie gay, competiţia include alte nouă categorii, printre care "cele mai bune baruri pentru gay", "cele mai bune lanţuri hoteliere pentru gay", "cei mai buni operatori turistici", "cele mai bune companii aeriene" şi "cele mai bune sărbători anuale".

Alături Sao Paulo, capitala economică a Braziliei, Rio de Janeiro, care numără circa 6 milioane de locuitori, găzduieşte anual cele mai mari defilări Gay Pride din ţară. În 2008, aproape un milion de participanţi s-au reunit pe celebra plajă Copacabana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici