Rio de Janeiro, în cursa pentru cel mai sexy oraş al planetei. Vezi aici celelalte oraşe din concurs! - GALERIE FOTO

Rio de Janeiro este în cursă pentru cel mai sexy oraş al planetei - la un an după ce a fost ales "destinaţia gay preferată" -, în cadrul unui concurs organizat de site-ul american TripOutGayTravel, a anunţat, miercuri, municipalitatea.

171 afișări
Imaginea articolului Rio de Janeiro, în cursa pentru cel mai sexy oraş al planetei. Vezi aici celelalte oraşe din concurs! - GALERIE FOTO

Rio de Janeiro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rio de Janeiro concurează cu Barcelona, Tel Aviv şi oraşele americane Key West (Florida), Las Vegas (Nevada) şi Palm Springs (California), precizează site-ul G1.

Preselecţia a fost realizată de mai mulţi jurnalişti şi editori ai unor publicaţii de specialitate dedicate călătoriilor gay (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali - LGBT).

În 2009, Parisul a fost ales cel mai sexy oraş din lume de către participanţii la acest sondaj organizat de site-ul TripOutGayTravel.

"Cu acest calificativ, Rio îşi va întări titlul de destinaţie gay de referinţă. Este vorba de o piaţă importantă, în acord cu natura acestui oraş, care este festiv, dar şi primitor", a declarat, miercuri, pentru site-ul G1, secretarul departamentului de turism din Rio, Antonio Pedro Figueira de Mello.

"Aici «triburile» (grupurile de persoane) cele mai diverse coabitează în deplină armonie, ceea ce dovedeşte potenţialul nostru imens pentru a primi publicul LGBT", a adăugat De Mello. "Vom continua să investim în această piaţă care aduce anual din călătorii miliarde de dolari", a subliniat acesta.

Anul trecut, Rio de Janeiro a primit titlul de "destinaţia gay preferată", surclasând oraşe precum Barcelona, Buenos Aires, Londra, Montréal şi Sidney. Publicaţia Forbes i-a mai oferit titlul de cel mai fericit oraş din lume.

Mai multe evenimente sportive au loc în următorii ani la Rio - Cupa Mondială la Fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016. Oraşul vrea să recupereze terenul pierdut de când nu mai este capitala Braziliei, din 1960.

Rio, care dispune în prezent de circa 28.000 de camere de hotel, îşi va creşte capacitatea de cazare cu 9.000 de camere până în 2014, potrivit lui De Mello.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici