Roger Daltrey susţine un concert în onoarea lui Winston Churchill, la Capitoliul din Washington

Roger Daltrey, solistul legendarei trupe britanice The Who, va susţine un concert, săptămâna viitoare, la Capitoliul din Washington, în onoarea fostului prim-ministru britanic Winston Churchill.

46 afișări
Imaginea articolului Roger Daltrey susţine un concert în onoarea lui Winston Churchill, la Capitoliul din Washington

Roger Daltrey susţine un concert în onoarea lui Winston Churchill, la Capitoliul din Washington

Concertul va fi susţinut cu prilejul dezvelirii unui bust al lui Winston Churchill (1874 - 1965) în holul de onoare al Capitoliului, potrivit informaţiilor oferite de John Boehner, preşedintele republican al Camerei reprezentanţilor. La eveniment este aşteptat şi secretarul de stat John Kerry.

"Sunt fericit să particip la acest omagiu adus lui Winston Churchill şi îndelungatei relaţii dintre Marea Britanie şi Statele Unite", a declarat Roger Daltrey într-un comunicat.

În holul de onoare al Capitoliului, o clădire în stil neoclasic ce adăposteşte Senatul şi Camera reprezentanţilor, se mai află o statuie a Rosei Parks, deschizătoare de drumuri în lupta pentru drepturi civile a persoanelor de culoare americane, şi o alta a lui George Washington, primul preşedinte al Statelor Unite.

Cântăreţul şi compozitorul britanic Roger Daltry, născut pe 1 martie 1944, este membru fondator şi solist al trupei The Who. Din 1973, a avut de asemenea o carieră solo, cu albume precum ""Daltrey" şi "Ride a Rock Horse", a jucat în filme şi piese de teatru, fiind şi producător pentru lungmetraje ca "Buddy's Song" (1990), "McVicar" (1980) şi "Quadrophenia" (1979).

În 2008, a fost inclus de revista Rolling Stone pe locul 61 în topul 100 al celor mai mari cântăreţi din toate timpurile.

The Who este o trupă britanică înfiinţată în 1964, avându-i în componenţa originală, pe lângă solistul Roger Daltrey, pe chitaristul Pete Townshend, basistul John Entwistle şi pe toboşarul Keith Moon. Grupul The Who a devenit celebru graţie concertelor live pline de energie pe care le susţineau, cei patru membri fiind, totodată, "pionierii" distrugerii instrumentelor pe scenă la finalul unor piese. Trupa a vândut peste 100 de milioane de discuri, a avut 27 de piese în Top 40 din Marea Britanie şi 17 albume în Top 10 din Statele Unite ale Americii.

The Who a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici