Rusia va plăti 30 de milioane de euro pentru organizarea Eurovision 2009

Costurile de pregătire şi organizare a concursului Eurovision 2009, ce va avea loc la Moscova, se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro), potrivit anunţului făcut, vineri, de Aleksandr Jukov, vicepremierul Rusiei, informează kommersant.com.

19 afișări
Imaginea articolului Rusia va plăti 30 de milioane de euro pentru organizarea Eurovision 2009

Rusia va plăti 30 de milioane de euro pentru organizarea Eurovision 2009

În afară de funcţia sa politică, Aleksandr Jukov este şi preşedintele Comitetului de Pregătire şi Organizare a Eurovision-ului.

Aceste fonduri au fost incluse în bugetul Federaţiei Ruse pentru 2009, iar Moscova va acorda oricum şi sume suplimentare, a declarat vicepremierul Jukov. Concursul Eurovision va avea loc în perioada 9-16 mai, în Complexul Sportiv Olympiisky, iar postul de televiziune Channel One va transmite evenimentul.

Moscova a câştigat în luna iulie disputa cu oraşul Sankt Petersburg pentru găzduirea concursului Eurovision. Potrivit declaraţiilor lui Jukov, Olympiisky se potriveşte mai bine din punctul de vedere al dotărilor tehnice, deoarece are suficient spaţiu pentru un public de 25.000 de persoane şi poate să găzduiască mai uşor anumite zone special amenajate, precum centrul de presă.

Moscova va fi timp de o săptămână gazda tuturor oaspeţilor concursului Eurovision, perioadă în care aproximativ 2.000 de jurnalişti sunt aşteptaţi să prezinte acest eveniment, care va fi urmărit de peste 100 milioane de telespectatori.

Rusia a câştigat dreptul de a organiza ediţia Eurovision 2009 după ce Dmitri Bilan a câştigat concursul din acest an, organizat în Serbia.

Cel mai recent sondaj de opinie a relevat faptul că 43% dintre ruşi au preferat ca Moscova să organizeze concursul Eurovision, comparativ cu cei 18% care au preferat ca el să aibă loc în Sankt Petersburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici