"Saga Amurg: Lună Nouă", cel mai popular film al anului

"Saga Amurg: Lună Nouă" a fost desemnat filmul anului 2009 în urma unui sondaj organizat de site-ul Moviefone.com (AOL), la care au participat cinefili din lumea întreagă, informează Reuters.

334 afișări
Imaginea articolului "Saga Amurg: Lună Nouă", cel mai popular film al anului

"Saga Amurg: Lună Nouă", cel mai popular film al anului

În urma aceluiaşi sondaj, "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" a fost desemnat atât "cel mai prost film din 2009", cât şi "cel mai bun film de acţiune", situându-se pe locul al doilea la categoria "cel mai dezamăgitor film al anului", după comedia "Bruno".

Actriţa Megan Fox, starul feminin din "Transformers" a fost votată atât "cea mai sexy actriţă a anului", cât şi "artista cu cea mai slabă prestaţie actoricească în 2009", potrivit rezultatelor acestui sondaj.

Neţinând însă cont de opiniile mai degrabă proaste ale cinefililor participanţi la sondajul Moviefone.com, "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" a generat încasări totale de 834 de milioane de dolari pe plan mondial, clasându-se pe locul al treilea în topul celor mai profitabile filme ale anului 2009, după "Harry Potter şi Prinţul Semipur" şi "Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor", potrivit Boxofficemojo.com.

Votanţii nu au arătat, însă, aceeaşi ambiguitate în privinţa "Saga Amurg: Lună Nouă", al doilea film din această franciză cu vampiri inspirată din romanele scrise de Stephenie Meyer, devenite bestseller pe plan internaţional.

Lansat în această toamnă şi situat pe locul al şaselea în clasamentul mondial al încasărilor din 2009, cu 662 de milioane de dolari până în prezent, "Saga Amurg: Lună Nouă" a fost desemnat "cel mai bun film al anului", fiind votat de 41,1% dintre participanţii la acest sondaj. Lungmetrajul s-a impus şi la categoria "cel mai bun film romantic".

Britanicul Robert Pattinson a fost desemnat "cel mai sexy actor", impunându-se cu 46,5% din totalul voturilor, fiind urmat de colegul său din franciza "Amurg", Taylor Lautner, care a obţinut 20,1% din totalul voturilor. Taylor Lautner a fost desemnat şi "cel mai bun actor debutant în 2009".

Următorul film din această franciză de succes - "Saga Amurg: Eclipsa", ce va fi lansat în 2010, s-a impus la categoria "cele mai aşteptate pelicule ale anului viitor", devansând "Iron Man - Omul de oţel 2" şi "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I".

"Marea mahmureală/ The Hangover" a fost desemnat "cel mai amuzant film al anului 2009", cu 51,8% din totalul voturilor, iar "Deasupra tuturor/ Up", produs de Disney-Pixar, a fost votat "cel mai bun film de animaţie".

Sandra Bullock s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă", graţie rolului său din filmul "The Blind Side", devenit în mod surprinzător unul dintre hiturile anului.

La acest sondaj au participat peste 238.000 de cinefili, iar rezultatele finale pot fi vizualizate pe site-ul Moviefone.com.

Saga Amurg: Lună Nouă

Transformers: Răzbunarea celor învinşi

Deasupra tuturor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici