"Salvaţi soldatul Ryan" - cel mai bun film de război

Filmul "Salvaţi soldatul Ryan", pentru care regizorul Steven Spielberg a fost recompensat cu un premiu Oscar, a fost desemnat cel mai bun film de război, în urma unui sondaj recent, informează thesun.co.uk.

713 afișări
Imaginea articolului "Salvaţi soldatul Ryan" - cel mai bun film de război

"Salvaţi soldatul Ryan" - cel mai bun film de război (Captură video)

Acest film, recompensat cu cinci premii Oscar, lansat în 1998, cu Tom Hanks în rolul principal, s-a situat în fruntea acestui top, obţinând mai mult de o cincime din voturile exprimate.

Poziţia a doua a revenit clasicului "Marea evadare/ The Great Escape" (1963), de John Sturges, cu Steve McQueen şi Charles Bronson, iar podiumul este completat de o altă peliculă semnată de Steven Spielberg, "Lista lui Schindler", cu Liam Neeson în rolul principal.

Pelicula "Apocalipsul acum", lansată în 1979 de Francis Ford Coppola, a ocupat locul al patrulea, iar "Platoşa de metal/ Full Metal Jacket", film regizat de celebrul Stanley Kubrick în 1987, încheie topul 5 al celor mai bune filme de război.

Acest sondaj a fost realizat de site-ul Lovefilm, specializat în închirierea filmelor în format DVD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici