Samuel L. Jackson, sărbătorit de Cinemateca Americană (Video)

Actorul american Samuel L. Jackson a primit Premiul Cinematecii Americane, aflat la cea de-a 23-a ediţie şi acordat anual unei personalităţi din lumea filmului, care "se dedică scopului de a aduce o contribuţie importantă" acestei arte.

27 afișări
Imaginea articolului Samuel L. Jackson, sărbătorit de Cinemateca Americană (Video)

Samuel L. Jackson, sărbătorit de Cinemateca Americană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre invitaţii de marcă de la această gală, care a avut loc luni, s-au numărat Justin Timberlake, George Lopez, Andy Garcia, Sharon Stone, George Lucas, Denzel Washington, Vin Diesel şi Earvin "Magic" Johnson.

Laureatul, care a acceptat premiul ce i-a fost înmânat de George Lucas, a vorbit în discursul lui de mulţumire despre cât de mult a însemnat pentru el faptul că mergea la cinematograf în fiecare seară de sâmbătă, într-o sală din oraşul lui natal, Chattanooga, din statul Tennessee, în plină perioadă segregaţionistă, şi despre cât de important este rolul Cinematecii Americane în promovarea subiectelor şi temelor sociale în filme.

"Simt că am o legătură specială cu fiecare din cei prezenţi aici, în sală", a declarat Jackson. "Aceste legături dintre noi au creat o lume nouă".

Jackson a vorbit şi despre sprijinul pe care doreşte să-l acorde industriei filmului indian, Bollywood, şi despre ajutorul acordat victimelor atacului terorist din Mumbay, India.

Una dintre glumele preferate ale acestei gale a fost legată de litera "L", din numele celebrului actor american, iar invitaţii au încercat să ghicească cuvântul de la care provine. Justin Timberlake a spus că vine de la "Love" (dragoste), iar Lopez a spus că în niciun caz nu provine de la "Latino".

Sharon Stone a urcat pe scenă şi a început să rostească cuvintele "Luscious" (delicios), "L'amour" (dragoste - în limba franceză) şi expresia "Ladies love Samuel L. Jackson" ("Doamnele îl iubesc pe Samuel L. Jackson"). Ulterior, Stone a devenit puţin mai serioasă şi a vorbit despre moralitatea adusă de Jackson personajelor pe care le-a interpretat, spunând că "L" provine de la "Legend" (legendă).

Celebrul baschetbalist american Earvin "Magic" Johnson a folosit expresii din baschet pentru a-l descrie pe Jackson, etichetându-l "de neoprit, precum Kobe Bryant", "adaptabil şi elastic precum Larry Bird" şi "la fel de fin precum Michael Jordan".

De asemenea, regizorul John Singleton a povestit întâmplări amuzante despre Jackson, petrecute pe platoul de filmare al filmului "Shaft" (2000).

Citeşte mai multe despre Samuel L. Jackson.

Samuel L. .Jackson în filmul "Pulp Fiction"

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici