Scheletul metalic al lui King Kong din 1933, vândut cu peste 134.000 de euro

Scheletul metalic al lui King Kong, folosit pentru filmarea scenei finale din pelicula cu acelaşi titlu, realizatã în 1933, a fost vândut, marţi, la Londra, cu peste 134.000 de euro, a anunţat casa de licitaţii Christie's.

36 afișări
Imaginea articolului Scheletul metalic al lui King Kong din 1933, vândut cu peste 134.000 de euro

Scheletul metalic al lui King Kong din 1933, vândut cu peste 134.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest schelet de metal cu o înălţime de 56 de centimetri, perfect articulat şi echipat cu globuri oculare, a fost căptuşit cu bumbac şi cauciuc pentru a reliefa musculatura acestei primate "uriaşe", întregul ansamblu fiind apoi acoperit cu o piele de latex şi o blană din păr de iepure.

Aceasta este macheta care a fost utilizată pentru filmarea scenei finale a celebrului lungmetraj realizat în alb negru, când King Kong s-a "cocoţat" pe acoperişul Empire State Building din New York, fiind înconjurat de o mulţime de avioane de vânătoare.

Macheta a fost adjudecată de un cumpărător anonim care a plătit 121.250 de lire sterline (134.224 de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici