Secretara şefului spionilor din Chile din epoca Pinochet a fost reţinută în Australia

Poliţia australiană a reţinut o femeie de origine ciliană care locuieşte în Sydney în urma unor acuzaţii legate de implicarea într-un caz de răpire în timpul regimului militar din Chile condus în anii 1970 şi 1980 de generalul Augusto Pinochet, relatează BBC.

1810 afișări
Imaginea articolului Secretara şefului spionilor din Chile din epoca Pinochet a fost reţinută în Australia

Secretara şefului spionilor din Chile din epoca Pinochet a fost reţinută în Australia

Adriana Rivas a lucrat ca secretară a şefului poliţiei secrete a poliţiei din Chile, Manuel Contreras, care a decedat în 2015, în timp ce executa o pedeapsă pe viaţă pentru abuzuri la adresa drepturilor omului.

Aproximativ 3.000 de adversari ai lui Pinochet au fost ucişi în anii 1970 şi 1980.

Autorităţile chiliene o acuză pe Rivas de participarea la răpirea şi dispariţia secretarului general al Partidului Comunist, Víctor Díaz.

Rivas, care acum are 66 de ani, a lucrat pentru Manuel Contreras în perioada 1973-1976 la Direcţia Naţională de Informaţii (Dina), forţa de poliţie secretă fondată de Pinochet pentru a-şi vâna oponenţii politici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici